Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijns elf: hoe trek jij Ajax uit het wak in Utrecht?

Ajax gaat zondag weer voetballen. Of nou ja, we hopen vooral dat Ajax een keer gaat voetballen. De ploeg van de zongebruinde Maurice Steijn gaat op bezoek bij rode lantaarndrager FC Utrecht. Kun jij de trainer helpen aan een winnende formatie?

20 oktober 2023 - 09:57
Steijns Elf 1200
Help jij de trainer een handje? © AFC Ajax

Steijns mannen vinden zichzelf terug op plek zestien, dus we hebben het daadwerkelijk over een ‘kraker’ in de kelder van de eredivisie. Het is zaak te voorkomen dat Ajax naar de laatste plaats kukelt. 

Het is goed om te weten dat Silvano Vos zondag is geschorst. De middenvelder kreeg dit seizoen bij Jong Ajax al twee gele kaarten en pakte tegen AZ zijn tweede gele prent in de eredivisie. Ook kaarten uit de laatste twee speelronden van vorig seizoen tellen mee. Vos kreeg bij Jong Ajax in speelronde 37 een gele kaart. Daarmee staat de teller in totaal op vijf. 

Verder zijn Steven Berghuis, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Devyne Rensch allemaal twijfelgevallen. Of ze zondag in de bus stappen richting Stadion Galgenwaard, is nog maar zeer de vraag. Ook Sivert Mannsverk is er niet bij. 

Hoe moet Steijn het neerzetten om de weg omhoog wél in te slaan? Kun jij de trainer voorzien van goede tips? En hoe heilig is het 4-3-3-systeem bij jou met de huidige spelers die je ter beschikking staan?

In Steijns elf ben jij de baas. Tijd dus om aan de slag te gaan. Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het uitduel met FC Utrecht en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw winnende formatie te delen op socials, voorzien van #steijnself. Reken maar dat het discussie oplevert met mede-Ajacieden!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >