Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Roepen langs de zijlijn

Vroeger hadden we op mijn oude vakkie Vak410 een actie. ‘De spelers, het bestuur, de sponsors… Iedereen is te vervangen, behalve wij. Wij zijn Ajax!’.

31 oktober 2023 - 09:40
Blogzijlijn800 (1)
Deze boodschap blijft onveranderd. © AFC Ajax

Wij als Ajaxsupporters zijn Ajax. Hoe slecht het ook gaat, Ajax blijft je club. Dat het ene jaar leuker is dan anderen, hoort erbij. In de beginjaren van Vak410 werden we jarenlang geen kampioen.

Gelukkig was er ook veel te juichen. Juichen voor de club. Juichen voor de spelers. Helden zijn het. Of waren het, als ik voor mezelf spreek.

Diverse spelers voor wie ik op de banken stond, treden nu bijna wekelijks op bij diverse praatprogramma’s. Zeker nu het minder gaat, zijn ze blijkbaar graag geziene gasten. Ik erger me kapot aan deze oud-Ajacieden. Leuk ‘meninkjes’ geven omdat je daar goed voor betaald krijgt.

Ze hebben altijd excuses en pakken niet zelf de handschoen op als het nodig is.

Maar waarom staan deze gasten niet op? Waarom spreekt niemand uit dat de handen jeuken en dat ze graag aan de slag willen gaan om Ajax er bovenop te helpen?

In plaats daarvan branden ze lekker hun collega’s af. Ze hebben altijd excuses en pakken niet zelf de handschoen op als het nodig is. 

Blijf vooral een kaars voor de duivel branden, want ik vraag me af of mijn cluppie überhaupt beter wordt van deze ‘kenners’.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >