Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maduro beschermt Brobbey: ‘Brian is de toekomst van Nederland’

Brian Brobbey was op bezoek bij PSV (5-2) trefzeker, maar het ging na afloop vooral over de kansen die hij niet afmaakte. We zagen de spits op zeker moment met zijn handen op de grasmat slaan. De frustratie spatte van de 21-jarige af.

30 oktober 2023 - 09:19
Brobbey 1200
Brobbey kan wel door de grond zakken. © Pro Shots

Het duel in Eindhoven was zo’n drie minuten oud of Brobbey werd door Gaston Avila naar het vijandelijke doel gestuurd. Oog in oog met de doelman faalde de spits. Het is een terugkerend probleem. Vaak gaat de bal recht op de keeper af, in plaats van dat de bal het hoekje ingaat. Kort erna was hij goed weggelopen met de bal, maar de voorzet op Steven Bergwijn was achter de man.

Zijn volgende grote onbenutte kans was op een voorzet van maatje Kenneth Taylor. Bij de tweede paal leek hij de bal voor het binnentikken te hebben, maar hij schoot hoog en wild over. Even bleef hij boos op de achterlijn liggen. Het grasveld kreeg een paar rake frustratieklappen. Het shirt ging even beschaamd over het hoofd.

Aanbevolen
Stoom komt bij woedende Van den Boomen uit de oren

Voor rust was het dan toch raak. Brobbey won op knappe wijze een kopduel. De bal kwam bij Bergwijn terecht die de diepgaande Brobbey weer bediende. Ditmaal wist hij Walter Benitez wel te verschalken. Bij ESPN klonk de spits – waar verder weinig woorden uitkwamen – na afloop schuldbewust. “Als ik de kansen had afgemaakt, was het heel anders gelopen.” Hij zag er aangeslagen uit.

Het missen van zulke kansen kan bij een jonge speler best in het koppie gaan zitten. Zeker met alles wat er vervolgens over je wordt gezegd. Is enige nazorg nodig? Hedwiges Maduro liet desgevraagd aan Ajax Life weten dat hij nog niet met Brobbey had gesproken. “Ik heb nog niet met Brian gepraat, maar ga dat wel doen.”

Maduro koos ervoor vooral de positieve punten aan te stippen. “Ik vind Brobbey’s fitheid wel een wereld van verschil met vorig jaar. Hij houdt het veel langer vol en creëert de kansen soms ook zelf met zijn kracht en snelheid. Nu is het een kwestie van afmaken en killen. Dan wordt het echt een topspits. Hij wordt niet voor niets geselecteerd voor het Nederlands elftal. Brian is de toekomst van Nederland.”

Aanbevolen
Maduro kijkt niet naar ranglijst, al doet heel Nederland dat wel

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >