Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kroes ziet situatie bij Ajax met lede ogen aan: ‘Maar lastig eerder te beginnen’

Juist op het moment dat het bij Ajax op en naast het veld onrustig is, ontbreekt het aan iemand die de boel van boven aanstuurt. Alex Kroes wil dolgraag eerder beginnen als algemeen directeur, maar denkt dat dit een lastig verhaal wordt.

02 oktober 2023 - 09:23
Kroesbeginnen800
Kroes was eerder eigenaar van Go Ahead Eagles. © Pro Shots

Kroes wordt per 15 maart 2024 aangesteld als algemeen directeur bij Ajax, nadat Edwin van der Sar eerder opstapte. Dat Kroes pas zo laat kan beginnen, heeft te maken met een concurrentiebeding bij de voormalig werknemer AZ, waar hij als directeur International Football Strategy werkzaam was.

Om de periode van het concurrentiebeding te overbruggen, werd Jan van Halst vanuit de raad van commissarissen naar voren geschoven om als interim-directeur aan de slag te gaan. Hij liet weten het niet zuiver te vinden na 15 maart 2024 terug te keren in de rvc. De lege plekken worden opgevuld door Michael van Praag en Leo van Wijk. 

AZ was naar eigen zeggen bereid mee te werken, zodat Kroes eerder zijn werkzaamheden bij Ajax kon oppakken. Robert Eenhoorn vertelde zondag bij ESPN dat er vanuit Alkmaar een voorstel kwam, maar dat de reactie uit Amsterdam uitbleef. 

Aanbevolen
Van Praag wil in gesprek met supporters om einde aan onrust te maken

“Dat vond Pier Eringa een goede richting. Hij vroeg of we dat op papier wilden zetten. Dat hebben we de volgende dag netjes gedaan. Maar tot op de dag van vandaag hebben we daar geen reactie op gehad,” aldus Eenhoorn, die stelt dat AZ het concurrentiebeding terugbracht naar zesenhalve maand, inclusief vijftigduizend euro voor een goed doel.

Daarmee lijkt de bal bij Ajax te liggen. Kroes stelt tegenover de NOS echter dat de zaak ingewikkelder is dan dat. “De kier die Robert heeft aangegeven, is er al een maand of anderhalf. Alleen ligt dat toch nog wat lastiger dan de meeste mensen denken of weten.”

“Als ik morgen mag beginnen, dan heel graag,” vervolgt Kroes. “Je kan begrijpen dat ik ook met lede ogen aanzie wat er momenteel gebeurt. Ik denk nog steeds dat het heel lastig is om eerder te beginnen, maar ik sta er zeker wel voor open. Dat weten de mensen binnen Ajax ook.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >