Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kaplan maakt rentree bij bloedeloos gelijkspel Jong Ajax

Terwijl veel Ajacieden maandagavond bezig waren met het vertrek van Maurice Steijn, stond Jong Ajax op het eigen sportpark De Toekomst tegenover ADO Den Haag. Het hoogtepunt tijdens het 0-0-gelijkspel was de rentree van Ahmetcan Kaplan.

24 oktober 2023 - 07:25
Kaplanjajado800
Een mooi moment voor Kaplan. © Pro Shots

De twintigjarige verdediger kwam vorig jaar over van Trabzonspor, maar kijkt met weinig voldoening terug op zijn eerste jaar in Amsterdam. Kaplan raakte vrij snel na zijn komst zwaar geblesseerd aan zijn knie. Een lang revalidatieproces volgde. Op het moment dat de Turk net weer fit raakte, ging het opnieuw mis.

Kaplan speelde daarom nog geen enkele officiële wedstrijd in Ajax 1. Zelfs minuten in Jong Ajax zaten er niet in. Dat het noodlot hem achtervolgde, is nog zacht uitgedrukt. Gelukkig voor de verdediger lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn. Kaplan maakte maandag op De Toekomst zijn rentree. Dat is hem gegund.

Aanbevolen
Ajaxmagie in de straten van Brighton

Er waren toen al zeventig minuten van het thuisduel met ADO Den Haag verstreken. De bezoekers op de tribune werden niet bepaald vermaakt. Vooral op de eerste helft kon je het plakkaat ‘saai’ plakken. Waar de bezoekers voor rust nog spaarzame kansen kregen, creëerde Jong Ajax eigenlijk niks. 

De wedstrijd kwam in de tweede helft wat losser, maar amuserend was het nog altijd niet. De beste kansen kwamen van Haagse zijde, waar Henk Veerman dicht bij een voorsprong was. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de brilstand ook na negentig minuten voetbal nog op het scorebord stond.

Jong Ajax is nog altijd drager van de rode lantaarn in de Keuken Kampioen Divisie. De talentenploeg kent de komende weken een zwaar programma, met wedstrijden tegen achtereenvolgens Roda JC, Willem II en NAC Breda.  

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - sc Heerenveen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >