Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden kiezen voor avontuurlijke route naar Brighton

Ajacieden die naar Brighton afreizen, kiezen veelal voor de snelste weg naar de Engelse kustplaats. Daar dachten Maikel Gijzen (40), Robbert Franken (38) en Ron Montenarie (56) anders over. Zij namen de toeristische route. Dat leverde een tof avontuur op.

Door Jordy Haak
25 oktober 2023 - 21:00
Kliffen 1200
Maikel en Ron blijven trots op de Ajaxvlag. © Maikel Gijzen

In de inbox van Ajax Life ploften woensdag verschillende foto’s van bijzonder fraaie kliffen aan de Engelse zuidkust. Op de voorgrond toont een vriendengroepje trots een Ajaxvlag. Daar moesten we natuurlijk meer over weten. We pakten de telefoon!

Mannen, wat een toffe foto’s! Jullie kiezen een avontuurlijke route?
Maikel: “Dat klopt. We zijn woensdagochtend om kwart voor vijf met de auto van huis vertrokken. Via de Eurotunnel – waar we op de trein gingen – hebben we Engeland bereikt. Veel Ajacieden zetten vanaf daar in volle vaart via de snelweg koers naar het zuiden. Dat is immers de kortste route. We wilden gelijk wat mooie plekjes meepakken.”

Wat hebben jullie zoal gezien?
Robbert: “We zijn door kleine kustplaatjes en weelderige valleien gereden. Het mooiste deel van de route waren echter de hoge kliffen. Vooral bij Beachy Head heb je waanzinnige vergezichten. Een absolute aanrader, al kent het gebied een keerzijde. Het staat ook bekend als een plek waar jaarlijks  mensen zelfmoord plegen. Er staat daarom zelfs een telefooncel, voor mensen die in psychische nood zijn.”

Dat lijkt ons momenteel niet de meest geschikte plek voor Ajacieden…
Maikel: “Op sportief gebied zien we het momenteel inderdaad ook even niet zitten. We hebben elkaar dan ook goed vastgehouden, haha. De hoge kliffen leidden bij ons echter vooral tot mooie beeldspraak. We zitten nu in een diep dal, maar er komt altijd weer een top. Daar hebben we met elkaar op geproost toen we boven van het uitzicht genoten.”

Drietal 1200

De drie vrienden proosten op een mooie trip. © Maikel Gijzen

Fijn om te horen! Bij jullie is het glas dus halfvol?
Maikel: “Zeker! Het is duidelijk dat Ajax niet in goede vorm verkeert. Toch heb ik het gevoel dat er iets gaat gebeuren in Brighton. Dat is nergens op gebaseerd, maar puur een gevoel. Wordt het schip gekeerd? Het kwartje moet een keer de goede kant op vallen.”

Zijn jullie inmiddels al in Brighton?
Ron: “Zeker, we zijn zojuist aangekomen. De hele reis heeft ongeveer dertien uur in beslag genomen. Dat is veel langer dan noodzakelijk, maar het was het absoluut waard. We reizen Ajax zoveel mogelijk achterna. Als het kan, dan gaan we. Tijdens de tripjes proberen we er altijd meer uit te halen dan alleen het voetbal. Het gaat ook om het samen zijn, de sfeer proeven, de stad ontdekken en iets van de omgeving zien.”

Raden jullie andere Ajacieden aan dezelfde route te kiezen?
Robbert: “Absoluut! Mocht de wedstrijd tegenvallen, dan heb je dit maar mooi meegepikt. We hebben topdag gehad. Nu hoeven we alleen nog maar te eten en drinken. Dat gaat helemaal goed komen, want Brighton staat bekend om de gezellige pubs!”

Heel veel plezier! Durven jullie je nog aan een voorspelling te wagen?
Ron: “Maikel en Robbert denken allebei dat Ajax met 2-1 wint. Ik houd het zelf op een 2-2-gelijkspel, maar ik krijg graag ongelijk.”

Aanbevolen
Dag 2: groeten uit Brighton!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >