Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Engelse clubs trof Ajax in Europese toernooien?

We maken ons op voor het thuistreffen met Brighton & Hove Albion. De club van Joël Veltman was twee weken geleden de tiende Engelse tegenstander die Ajax ooit trof in Europees verband. Wie zijn de andere negen?

06 november 2023 - 16:11
City 1200
Wie was de tegenstander voor deze spelers? © Pro Shots

Ajax trof in verschillende toernooien tien opponenten uit Engeland. We overwogen deze quiz – om de moeilijkheidsgraad te verhogen – breder te trekken naar Britse tegenstanders. Dat dat schoot echter niet op. Je komt in Schotland immers niet verder dan Celtic en Glasgow Rangers, later Rangers FC.

Ierland was daarentegen nog wel aardig geweest om mee te nemen. Ajax trof in 1987 Dundalk FC voor het toernooi om de toenmalige Europacup 2. Dundalk is nog wel een fijne en obscure naam voor een quiz. Het toevoegen van oefenduels had daarentegen weer veel te lastig geworden.

Dus ja, we beperken ons tot clubs uit Engeland. De meeste namen vul je vast zo in. Mogelijk dat je blijft hangen op twee of drie clubnamen. Welke opponenten waren het ook alweer...? Je krijgt acht minuten de tijd om de clubs hieronder in te kloppen.

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >