Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: voor het eerst naar Almere City, maar wie spelen?

Ajax speelt zondag voor het eerst een officiële eredivisiewedstrijd tegen Almere City. We zijn benieuwd welke spelers jij in het Yanmar Stadion aan het werk zet. Kortom, het is weer tijd voor Van ’t Schips elf!

10 november 2023 - 14:05
Schip 1200 (1)
Kruip in de huid van de coach met Van ’t Schips elf. © AFC Ajax

Jong Ajax en Almere City vochten al twintig wedstrijden met elkaar uit, maar in eredivisieverband is er zondag sprake van een eerste keer. Met John van ’t Schip aan het roer heeft Ajax weer een voorzichtige blos op de wangen. We zijn benieuwd of de stijgende lijn kan worden vastgehouden.

Want eerlijk is eerlijk: bij vlagen is het spel nog altijd broos. Ook tegen FC Volendam en sc Heerenveen was het soms spannender dan we leuk vonden. Toch werden die duels met 2-0 en 4-1 gewonnen. We zagen zelfs leuke dingen. En plezier! Brighton & Hove Albion was echter met 2-0 te sterk in Amsterdam. Dat wekte geen grote verbazing.

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden al eens tegen Almere City?

Ajax treft in Almere de huidige nummer negen van de competitie. Daar kun je alleen maar bewondering voor hebben. Bij winst duikt Ajax echter over De Zwarte Schapen heen. We zijn benieuwd hoe jouw strijdplan is in Flevoland. Zet je Ar’jany Martha weer in de basis? Kies je voor Devyne Rensch of Anton Gaaei op rechts?

Over de fysieke status van Branco van den Boomen zei Van ’t Schip het volgende: “Het meespelen van Van den Boomen tijdens de laatste wedstrijd voor de interlandperiode is nog twijfelachtig. Het wordt moeilijk, maar dat is nog open. Verder moeten we afwachten of er iets bijkomt na donderdag.”

Laat Van ‘t Schip snel weten welke adviezen je voor hem hebt. Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het uitduel met Almere City en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw tactiek te delen op socials, voorzien van #vantschipself. Reken wel op reacties van anderen, want je bent niet de enige met een mening!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >