Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip over emotionele speech: ‘Ik heb de spelers bedankt’

Steven Bergwijn vertelde na het gewonnen duel met FC Volendam (2-0) dat hij was geraakt door de emotionele speech van John van ’t Schip voorafgaand aan de wedstrijd. De kersverse hoofdtrainer legt uit dat hij zijn spelers vooral wilde bedanken.

Door Jordy Haak
03 november 2023 - 09:51
Schip Volendam 1200
Van ’t Schip voelt zich vereerd trainer van Ajax te zijn. © Pro Shots

We hebben onwijs veel respect voor het moment waarop Van ’t Schip instapt bij Ajax. De oer-Ajacied steekt de handen uit de mouwen nu zijn club in heel zwaar weer verkeerd. Hij doet dat ook nog eens kort na het overlijden van zijn geliefde vrouw Daniëlle. Vlak voor de aftrap nam Van ’t Schip het woord en richtte zich tot zijn spelers.

“Over de inhoud wil ik niet te veel zeggen, maar dat had te maken met mijn privésituatie. Ik heb de wedstrijdbespreking gedaan en aan het einde gedeeld hoe ik me voelde. De spelers en mensen binnen de club hebben mij heel erg gesteund. Ik bedankte ze voor de wijze waarop ze daarmee omgingen, want het is nog heel vers,” aldus Van ’t Schip op de persconferentie na afloop.

“Dan is het mooi om te zien dat ze daar op een hele mooie manier op reageren. We moeten een team worden. Daar hoort ook bij dat je dingen met elkaar kunt delen. Het zijn eveneens levenslessen. Dat hebben de jongens heel goed opgepakt.”

Aanbevolen
Brobbey wil individueel aan de slag met spitsentrainer

Dat de toespraak impact had op zijn spelers, blijkt uit de woorden van Bergwijn. “De speech van de trainer was erg emotioneel,” liet hij weten aan ESPN. “Ik krijg nog kippenvel als ik eraan denk. We kennen de positie waar de trainer in zit. Dat hij ons toch wil helpen en dan zo zijn verhaal doet… Dan wil je als team nog een stapje extra zetten. Hij wilde dit doen voor zijn vrouw. Dat maakt wel wat in me los. Toen hij sprak, kreeg ik een brok in mijn keel. Dan wil je de wedstrijd winnen voor hem en zijn vrouw.”

Dat lukte Ajax uiteindelijk. Na ruim twee maanden zonder zege, kon tegen Volendam eindelijk weer eens een driepunter worden bijgeschreven. Tot blijdschap van Van ’t Schip, die genoot van de avond in de Johan Cruijff Arena.

“Het was mooi. Ik ben Ajacied. Vanaf mijn elfde liep ik de hele jeugd door en tot mijn 28ste speelde ik bij Ajax. Ik ben trainer geweest bij meerdere elftallen. Om nu hier weer te staan, is een mooie erkenning. Er zijn niet veel spelers die uiteindelijk ook trainer worden van de club waar ze zijn grootgebracht. Daar ben ik zeer vereerd over.”

Van ’t Schip beaamt dat hij de mensen graag weer hoop geeft. “De wisselwerking tussen spelers en publiek was er. De supporters steunden ons en voelden goed aan in wat voor situatie we met z’n allen zitten. Je voelde de opluchting op de tribunes. We zijn allemaal blij met het resultaat. Er zat energie in de wedstrijd en vooral in de eerste helft zag ik goede patronen op het veld. Daar kunnen we mee door.”

Aanbevolen
Van ’t Schip vroeg Vos naar Martha en nam toen besluit: basisplaats

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >