Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Eijk onwijs streng voor zichzelf na CL-verlies op bezoek bij AS Roma

Het was dik feest toen Ajax Vrouwen een week geleden verrassend met 2-0 won van Paris Saint-Germain. In de eigen Johan Cruijff Arena zaten de speelsters op een wit-rood-witte wolk. Op bezoek bij AS Roma zakte de ploeg echter hard door het ijs: 0-3. Doelvrouw Regina van Eijk haalde zichzelf na afloop door het slijk.

24 november 2023 - 08:54
Van Eijk 1200
Van Eijk beleefde niet haar beste avond in Ajaxshirt. © Pro Shots

De Italiaanse opponent vloog er meteen vol op bij Ajax Vrouwen. Het tempo was vele malen hoger dan wat PSG kon opbrengen. Het ging allemaal veel te snel voor de ploeg van Ajaxcoach Suzanne Bakker. Dat AS Roma al binnen het kwartier tweemaal scoorde, was in die zin helemaal niet gek. Wel gingen er onhandigheden aan vooraf. Keepster Van Eijk kon daar over meepraten. Vooral de tweede tegentreffer was uiterst knullig.

“Wedstrijden verschillen,” stelde Van Eijk na afloop voor de draaiende camera van de NOS. Ze had er flink de balen in. Vooral over haar eigen aandeel in het geheel. “Bij de tweede goal gleed ik uit. Als keeper is dat funest. Shit happens. De tweede helft stonden we goed. We waren toen dominant. Zonde om het zo weg te geven in het begin. Ik zie het ook wel als een wanprestatie. En dan heb ik het over mezelf. Maar dat hoort erbij: de ene week ben je de held en de andere week de sukkel.”

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: knal van Oliseh en lobje van Bergkamp tegen Vitesse

De doelvrouw ging eveneens niet vrijuit bij de openingstreffer van Valentina Giancinti, maar zag ook dat de ploeg ondanks de tegenslagen niet opgaf. In die zin was het balen dat de Italiaanse tegenstander meteen na rust weer toesloeg. Ook was het een tegenslag dat linksbuiten Tiny Hoekstra al voor rust moest afhaken. “Dit is topsport. Op naar de volgende wedstrijd. Er zijn nog vier duels te gaan. Nog hartstikke veel om wat te laten zien. We zijn nog niet klaar.”

Routinier en aanvoerster Sherida Spitse haalde bij de NOS het gebrek aan ervaring aan. Zij zag ook dat de foutjes in het begin keihard werden afgestraft. “Dat gebeurt op dit niveau. Daardoor kwam AS Roma in de wedstrijd. In de tweede helft stond het wel aardig, denk ik. Toen creëerden we wel wat kansen. maar we waren ook slordig. Daarin zag je dat we vorige week beter waren dan vandaag.”

Ajax Vrouwen mag donderdag 14 december op bezoek bij Bayern München. Dat wordt wederom een zware kluif, maar gelijktijdig een toffe uitdaging.

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden laatste tien jaar thuis tegen Vitesse?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >