Treffer Godts enige hoogtepunt in matig duel met TOP Oss

Jong Ajax mocht vrijdag zijn derde driepunter van het seizoen bijschrijven. In een weinig hoogstaand duel met TOP Oss was één individuele actie van Mika Godts genoeg voor de zege (1-0).

25 november 2023 - 09:47
Versagjajtop800
Godts was opnieuw trefzeker voor Jong Ajax. © Pro Shots

Bij Jong Ajax begonnen Ahmetcan Kaplan, Silvano Vos en Godts in de basis. Het trio zou uiteindelijk een uurtje spelen. Voor de aftrap van het duel werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Ruud Geels, die eerder deze week op 75-jarige leeftijd overleed.

De bezoekers op een guur en nat sportpark De Toekomst werden weinig vermaakt. Dat beaamde Dave Vos na afloop voor de camera van ESPN. “Wat me bij blijft van de wedstrijd? Nou, om eerlijk te zijn niet heel veel. Het is goed dat we ‘m winnen en de nul houden.”

Het hoogtepunt van het treffen met TOP Oss vond plaats in de 25ste minuut. Godts kwam op de helft van de tegenstander aan de bal, dribbelde richting randje zestien en plaatse het leerwerk vervolgens in de verre hoek.

Aanbevolen
Van ’t Schip geeft blessure-update en spreekt over rol Rulli

Verder werd er niet meer gescoord. Van een kansenregen kunnen we eveneens moeilijk spreken. Aan Brabantse zijde waren Thijs van Leeuwen en Arthur Allemeersch dicht bij een doelpunt, maar Charlie Setford hield zijn doel schoon.

Zo noteerde Jong Ajax zijn derde overwinning van het seizoen. De talentenploeg staat momenteel op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport komt maandag op bezoek in Amsterdam.