Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Misehouy wil bijtekenen als Ajax goed plan voor hem heeft

Gabriel Misehouy (18) wordt gezien als een van de grote talenten in Jong Ajax, maar de stap naar de hoofdmacht blijft vooralsnog uit. De middenvelder is ondanks interesse vanuit Engeland geduldig.

23 november 2023 - 13:06
Misehouy 1200
Niet geduldig? Misehouy vindt het een belediging. © Pro Shots

De realiteit is echter ook dat het contract van Misehouy afloopt aan het einde van dit seizoen. De gesprekken met Ajax leverden nog geen verlenging op. Manchester City maakte intussen zijn interesse kenbaar.

“Dat zo’n topclub interesse heeft, is mooi. Maar ik heb altijd gezegd dat het mijn droom is bij Ajax te blijven. Ik wil alleen een duidelijk plan hebben,” vertelt Misehouy in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. “Ik sprak met Dave Vos wel over mijn ontwikkeling, maar ik hoop natuurlijk op kansen bij het eerste elftal. Natuurlijk ligt het ook bij mezelf of dat gaat lukken.”

“Gelukkig zijn er nu gesprekken met de club, over mijn toekomst en het plan dat er voor mij ligt. Als dat duidelijk is, ben ik zeker bereid bij te tekenen. Ik speel hier al elf jaar. Ajax is mijn huis.”

Oud-Ajacied en ESPN-analist Marciano Vink suggereerde eerder dit seizoen in het programma Voetbalpraat dat de ontwikkeling van Misehouy mede stagneerde omdat het voor hem persoonlijk niet snel genoeg ging.

“Ik hoor vaker geluiden dat ik niet geduldig ben. Ik weet van mezelf dat dit niet waar is. Ik vind het haast, hoe moet ik dat zeggen...? Een belediging, ja. Mijn ouders komen uit Ghana. Daar is de cultuur heel erg dat je geduldig moet zijn en dat je moet delen. Dat is bij ons thuis ook heel belangrijk. Dus aan mijn geduld ligt het niet.”

Aanbevolen
Ambitieuze Vos durft groots te dromen

Geduld is dus geen onderdeel van de reden waarom hij de stap naar het eerste elftal nog niet maakte. Wat wel factoren zijn? Wellicht de liesblessure die hem ruim een maand aan de kant hield. De vele opties voor het middenveld bij Ajax 1 helpen ook niet mee, al ziet Misehouy zichzelf als een ander type middenvelder dan bijvoorbeeld Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson.

Hij omschrijft zichzelf als een middenvelder die sterk aan de bal is, met een goede versnelling. En technisch vaardig natuurlijk, maar dat kan ook niet anders wanneer je van jongs af aan bij Ajax speelt. Dat hij als middenvelder doelgericht is, liet hij dit seizoen al bij Jong Ajax zien. In een kwakkelend team scoorde hij in acht wedstrijden liefst vijf keer en leverde hij twee keer een assist af.

Hij mocht met het eerste elftal mee op trainingskamp naar Duitsland, maar vertrok eerder om aan te sluiten bij Jong Ajax. Wel werd hij ‘ineens’ opgeroepen voor het uitduel met FC Twente. “Ondanks de nederlaag, was het leuk erbij te zijn. Maar het was iets eenmaligs en kwam niet voort uit een plan, of zo,” stelt Misehouy.

Ondertussen zag hij vrienden als Silvano Vos, Ar’jany Martha en Amourricho wel hun debuut maken. Dat hij van nature geduldig is, betekent niet dat het nooit frustrerend is dat hij vergeten lijkt. “Ik weet gewoon wat ik kan en dat ik er klaar voor ben. Ik wil alleen een kans krijgen om het te laten zien.”

Misehouy blijft geduldig. Hij weet dat wat voor Martha geldt, ook voor hem kan gelden. De ene dag word je over het hoofd gezien en de volgende dag heeft iedereen het over je.

Het volledige interview met Misehouy lees je in de nieuwste editie van Ajax Life. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid!

Aanbevolen
Lenderink vertelt over salarishuishouding bij missen Champions League

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >