Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ambitieuze Vos durft groots te dromen

Silvano Vos is pas achttien jaar, maar durft groots te dromen. De middenvelder, die sinds dit seizoen officieel deel uitmaakt van de A-selectie, stelt dat het belangrijk is de lat hoog te leggen. Ook nu Ajax in sportief zwaar weer verkeert.

Door Jordy Haak
23 november 2023 - 11:31
Vos Shoot 1200
Vos droomt ervan met Ajax een Europese prijs te winnen. © Pro Shots

Vos is typisch zo’n talent waarvan we hopen dat hij dit seizoen zijn definitieve doorbraak gaat beleven. De talentvolle voetballer laat al regelmatig zien wat hij in zijn mars heeft. We smachten naar meer, maar weten ook dat het geen makkelijke periode is om in te stromen. Nooit eerder in de clubhistorie kende Ajax immers zo’n beroerde seizoenstart.

“Natuurlijk is de stap naar het eerste elftal lastiger in een zwaar seizoen. Je maakt het liefst je debuut in een goed draaiend elftal,” laat Vos weten in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Hij ziet echter voor- en nadelen. “De club moest bijvoorbeeld ook meer naar de eigen jeugd kijken. Vervolgens moet je de kans grijpen, wanneer je deze krijgt.”

Precies dat is wat Vos momenteel probeert te doen. “Anders heb je gefaald. Zo zie ik het. Dat brengt vanzelfsprekend druk met zich mee. Als je erin komt, moet je er immers staan. Ook als je nog jong bent. Neem Jorrel Hato als voorbeeld. Hij is pas zeventien, maar staat er wel. Dat is zo mooi. Ik hoop dat meer talenten die stap kunnen maken, waaronder ikzelf. Daar staat Ajax immers om bekend.”

Doorstromen vanuit Jong Ajax naar de A-selectie, is niet zo makkelijk als de buitenwacht soms denkt. Zowel tactisch, fysiek als mentaal wordt veel meer van een speler gevraagd. “Ik denk dat mensen niet altijd zien wat we hier dagelijks op de club allemaal doen. Dat is veel meer dan achter een bal aanrennen en geld verdienen,” vervolgt Vos.

“Veel talenten die het in Jong Ajax uitstekend deden, konden de laatste stap uiteindelijk niet maken. Hoe goed je ook bent, mentaal moet je eveneens sterk zijn. Bij mij gaat het momenteel goed, maar het kan altijd beter. Daar blijf ik aan werken. Dat proces stopt nooit.”

Aanbevolen
Lenderink vertelt over salarishuishouding bij missen Champions League

Ondanks dat hij pas net komt kijken, is het zelfvertrouwen van Vos groot. Hij beseft als geen ander dat Ajax een roerige tijd doormaakt. Bij de pakken neerzitten, doet hij echter niet. Vos denkt alleen aan oplossingen. En dan met name waar hij zelf invloed op heeft. “Met mijn kwaliteiten en uitstraling denk ik dat ik veel energie kan geven aan het team. Zowel binnen als buiten het veld,” vertelt hij over de rol die hij voor zichzelf ziet weggelegd.

“Een leidersrol zit er bij mij van nature wel een beetje in. Leeftijd maakt daarbij niet uit. Als je jezelf maar goed laat zien, de juiste mentaliteit hebt en brutaal bent. Ik kan mezelf nog meer laten horen. Dat is een verbeterpunt. Voor nu ben ik blij dat ik mijn minuten maak. Ik wil graag een motor in de ploeg zijn, die de juiste energie brengt.”

Als geboren Amsterdammer stapt Vos naar eigen zeggen iedere wedstrijd met de borst vooruit het veld in. Met bravoure en brutaliteit. Dat vindt hij naar eigen zeggen zo mooi aan Ajacied zijn. De talentvolle middenvelder durft verder dan dit seizoen te kijken en legt de lat daarbij voor zichzelf extreem hoog.

“Ik wil dolgraag met Ajax de Champions League winnen en daarna een stap maken naar Real Madrid,” vertelt het jonkie. Een torenhoge ambitie, die in de huidige malaise wellicht wat vreemd en onrealistisch overkomt. Toch heeft Vos er een duidelijk verhaal bij.

“Ik vind dat je de lat altijd hoog moet leggen, anders ga je te makkelijk denken. Ik snap dat het winnen van de Champions League met Ajax in de huidige situatie heel ver weg is, maar ik geloof erin dat het kan lukken. Het droomseizoen 2018/2019 heeft mij gesterkt in die overtuiging. Ik zat op de tribune en kreeg kippenvel tijdens de wedstrijden. Juist door die duels raakte ik er nog meer van overtuigd dat ik een Europese prijs wil winnen met deze mooie club.”

Het volledige interview met Vos lees je in de nieuwste editie van Ajax Life. In het Vragenvuur vertelt Vos onder meer over zijn ontmoeting met Clarence Seedorf en zijn mooiste moment in de Ajaxjeugd. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid!

Aanbevolen
Misehouy wil bijtekenen als Ajax goed plan voor hem heeft

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >