Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meerdere lichtpuntjes bij winnend Jong Ajax tegen Willem II

Jong Ajax mag eindelijk de zoete smaak van de overwinning weer proeven. Titelkandidaat Willem II werd maandag met 1-0 verslagen, terwijl Ahmetcan Kaplan zijn basisdebuut maakte in de ploeg van Dave Vos. Een avond met lichtpuntjes.

07 november 2023 - 10:00
Jong Ajax Wint 1200
Idumbo Muzambo is dolblij met zijn doelpunt. © AFC Ajax

De prestatiecurves van de hoofdmacht en de beloftenploeg lopen aardig synchroon aan elkaar. In dezelfde week dat Ajax 1 zes punten mocht bijschrijven in de eredivisie, kon Jong Ajax zijn tweede zege van het seizoen noteren. Uitgerekend Willem II – de ploeg die de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie voor het grijpen had – moest eraan geloven.

Jong Ajax, met Anass Salah-Eddine en Mika Godts in de basis, begon voortvarend aan het duel met de Tilburgers. Er ontstonden direct kansjes. Al na negen minuten was het raak. Stanis Idumbo Muzambo kapte de bal naar zijn linkerbeen en schoot in de verre hoek raak.

“Ik had voor het eerst een basisplek hier op De Toekomst,” vertelde Idumbo Muzambo voor de camera van ESPN. “We hebben samen gevochten tegen de nummer twee van de ranglijst. Door de overwinning zijn we van de laatste plek af. Dat voelt heerlijk.”

Voor de talentvolle Amsterdammers was het pas de tweede driepunter van het seizoen. Net als de hoofdmacht worstelt Jong Ajax nadrukkelijk met zijn vorm. In de voorgaande speelronden werd alleen VVV-Venlo verslagen. De hoofdfunctie van de beloftenploeg blijft echter om talenten klaar te stomen voor het grote werk.

Aanbevolen
Niet blij zijn na een zege, dat is pas arrogant

Met het doorstromen van Kristian Hlynsson en Ar’jany Martha zit het in dat opzicht nog wel goed. Daarom was het ook fijn te zien dat Kaplan een solide indruk maakte. Zonder spectaculair te spelen, stond de Turk in de eerste helft zijn mannetje. Vooraf was al aangekondigd dat hij 45 minuten zou spelen.

John van ’t Schip en zijn stafleden – die allen aanwezig waren op De Toekomst – zagen het vanaf de tribune aan. Willem II kreeg in het vervolg van de wedstrijd ook zijn kansen, maar slaagde er niet in het net te vinden. Via een schot op de paal van Thijs Oosting waren de Tilburgers nog het dichtst bij een treffer.

Vos sprak na afloop over een prettige overwinning. “Ik vond ons aan de bal minder dominant dan vooraf gehoopt. We begonnen heel aardig. Er waren drie momenten waarbij we de 2-0 op onze schoen hadden. Die maak je niet en dan zie je dat de druk toeneemt. We hebben onze eigen zestien echter goed verdedigd. Daarin hebben we een stap gemaakt.”

Jong Ajax staat met negen punten op de negentiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag wacht de Amsterdammers een uitwedstrijd tegen NAC Breda. 

Aanbevolen
Welke Engelse clubs trof Ajax in Europese toernooien?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >