Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Legendes Ajax en Liverpool spelen op Anfield wedstrijd voor goede doel

Er staat in het voorjaar van 2024 iets moois te gebeuren. Ajax is uitgenodigd om op zaterdag 23 maart met een team van legendes te voetballen tegen een legendeteam van Liverpool. Het duel op Anfield staat in het teken van het goede doel.

15 november 2023 - 09:53
Legendslivaja800
Een mooi initiatief! © AFC Ajax

Het is niet de eerste keer dat Liverpool zo’n vriendschappelijke wedstrijd organiseert. Het Engelse legendeteam voetbalde al acht keer eerder op Anfield, met onder anderen Manchester United, Celtic en FC Barcelona als gast. Ajax is voor het eerst uitgenodigd.

Alle opbrengsten gaan naar de Liverpool Foundation, dat het vitale werk in de stadsregio van Liverpool en daarbuiten ondersteunt. De twee voorgaande legendewedstrijden tegen Manchester United en Celtic leverden een schitterend bedrag van 1,45 miljoen pond op.

Aanbevolen
TV-tip: volg Ajax Vrouwen tegen PSG in Champions League

Matt Parish, directeur van de Liverpool Foundation: “De steun die we krijgen voor onze legendewedstrijden is altijd fantastisch. De ingezamelde fondsen stellen ons in staat nog meer kinderen, jongeren en gezinnen in onze gemeenschap en daarbuiten te ondersteunen.”

Sir Kenny Dalglish en Ian Rush zitten in maart 2024 bij Liverpool in de dug-out om het legendeteam van Liverpool te coachen. Welke legendes er namens Ajax en de Engelsen deelnemen aan de wedstrijd, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Datzelfde geldt voor informatie over de kaartverkoop.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >