Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hato is Ramaj flink dankbaar na schrikmoment met opstomende Mühren

Jorrel Hato was zichtbaar opgelucht na de 2-0-zege op FC Volendam. De jongeling was alweer bijna vergeten hoe het voelde om drie punten binnen te harken. Hij sprak over sta-in-de-weg Diant Ramaj, een speech van John van ‘t Schip en zijn debuterende maatje Ar’jany Martha.

02 november 2023 - 23:06
Hato 1200
Hato sprak over een nieuwe start. © Pro Shots

Tegen Volendam moest de ommekeer gestalte krijgen. Dat was toch een beetje de verwachting van veel supporters. Onder leiding van interim-trainer Van ’t Schip werd de eerste horde succesvol genomen. De rode lantaarn is overgedragen aan FC Utrecht, terwijl Ajax een paar plaatsjes is geklommen naar plek vijftien.

De zege was mede te danken aan Diant Ramaj. De goalie zag Robert Mühren – bij een 1-0-tussenstand – op zich af dribbelen, maar redde de meubelen. Niet veel later tikte hij ook een kopbal onder de lat vandaan. Wat dacht Hato bij dat eerste moment?

“Toen schrok ik wel even,” reageert hij droogjes en met een glimlach. “Het is heel fijn dat de keeper goed ingrijpt. Anders kom je op 1-1 met nog weinig tijd op de klok. Er ging een misverstand aan die situatie vooraf. We zijn Ramaj dankbaar.”

Aanbevolen
Van ’t Schip vroeg Vos naar Martha en nam toen besluit: basisplaats

Van ’t Schip predikte bij zijn aanstelling aanvallend voetbal, vertrouwen en plezier. Hato kreeg de vraag voorgelegd wat hij daar de afgelopen twee dagen van merkte. “De trainer geeft een bepaalde energie in de besprekingen. Hij is duidelijk wat hij in de trainingen en wedstrijden wil zien. Ik voel het als een frisse wind. Iedereen begint opnieuw. Op nul. Iedereen moet zichzelf weer laten zien. Dat zorgt voor een bepaalde energie.”

Hato ging desgevraagd ook in op de toespraak die Van ’t Schip hield voor de wedstrijd. “Iedereen weet wat er is gebeurd,” doelt de jonge Ajacied op het overlijden van Daniëlle van ’t Schip. “Hij vertelde daarover. Hoe hij zich daarbij voelde en hoe belangrijk deze stap bij Ajax voor hem is. En hoe belangrijk het voor ons was om te winnen. Het was een hele mooie speech.”

Het debuut van Martha kon Hato wel bekoren. “Het was een mooi debuut, toch? Hij werd in het stadion ook verkozen tot beste speler. Dat is alleen maar mooi. Hij deed het de eerste helft heel goed. Zowel aan als zonder bal. Hij kreeg na rust kramp, maar hij heeft het heel goed gedaan. Het is een heel behendige speler. Dreigend aan de bal. Martha is ook een harde werker. Hij gaat mee naar voren, maar is ook snel weer terug als het moet.”

De zege op Volendam is volgens Hato enorm belangrijk. Zeker als je zo lang niet hebt gewonnen. “De afgelopen weken gaven me een raar gevoel. Als Ajacied ben je gewend alleen maar te winnen. De huidige situatie is dus niet makkelijk. Er is veel blijdschap na deze zege. Nu willen we dit ook doortrekken. We zien dit als een nieuwe start. Het spel voor rust was goed. Of ik iemand nodig heb gehad om me uit de put te trekken? Nee, ik doe wat ik altijd doe en houd mijn hoofd koel.”

Aanbevolen
Brobbey wil individueel aan de slag met spitsentrainer

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >