Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen uitsupporters welkom bij uitduel met Olympique Marseille…

We waren er al een klein beetje bang voor en die angst blijkt terecht. De lokale autoriteiten hebben besloten dat Ajaxsupporters niet welkom zijn in Stade Vélodrome, als Ajax daar op donderdag 30 november aftrapt tegen Olympique Marseille.

16 november 2023 - 19:05
Marseille 1200
Ajax moet het in Marseille doen zonder de eigen aanhang. © Ajax Life

Direct na de loting adviseerde Ajax te wachten met het boeken van de reis naar Frankrijk. Het duel met Olympique Marseille wordt immers gezien als een hoog-risico wedstrijd. Daarom was lang onduidelijk of er Ajaxsupporters welkom zouden zijn in Stade Vélodrome. 

Dat is helaas niet het geval, zo laat Ajax weten. De lokale autoriteiten hebben geen toestemming gegeven voor het ontvangen van uitsupporters. Veiligheid wordt daarbij als belangrijkste argument aangedragen. Of beter gezegd het gebrek daaraan.  

Volgens de Prefeture is er rondom de wedstrijd een grote kans op verstoringen van de Openbare Orde. Daarnaast ligt het terreurdreigingsniveau in Frankrijk op het hoogste niveau, wat een grote impact heeft op de politiecapaciteit. Dit maakt dat men niet voldoende kan instaan voor de veiligheid van goedwillende Ajaxsupporters.

Aanbevolen
Luistertip: auteur boek ‘Ajax in crisis’ te gast in Ajax Life Podcast

“Vanaf woensdag 29 november 2023 om 12.00 uur tot en met vrijdag 1 december 2023 om 02.00 uur is het iedere persoon die beweert supporter van Ajax Amsterdam te zijn of zich als zodanig gedraagt, verboden het Orange Vélodrome-stadion te betreden en te circuleren of te parkeren op openbare wegen in het 1e, 2e, 6e, 7e en 8e arrondissement van de gemeente Marseille,” aldus de noodverordening die is afgegeven.

Ajax moet het in Frankrijk dus stellen zonder de steun van de eigen achterban. Een domper voor de ploeg, maar ook zeker voor Ajacieden die hun club maar wat graag achternareizen. Het is helaas niet anders…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >