Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Luistertip: auteur boek ‘Ajax in crisis’ te gast in Ajax Life Podcast

We hebben vrijdag een bijzondere gast in de Ajax Life Podcast. Schrijver Menno de Galan neemt plaats achter een van onze microfoons om te praten over zijn nieuwe boek ‘Ajax in crisis’. Hij schreef een reconstructie over het afgelopen anderhalf jaar bij onze club.

16 november 2023 - 10:51
Boek 1200
Veel, lieve mensen. Heel veel. © Alfabet Uitgevers

De Galan krijgt iedereen aan het praten. Dat is op zich al heel knap. Zo ook Alex Kroes, die zich vanaf maart 2024 de nieuwe algemeen directeur van Ajax mag noemen. Vooruitlopend op die rol loopt Kroes tegenover De Galan leeg. Zo noemt hij de ontslagen Sven Mislintat een ‘meesteroplichter’ en een ‘charmante zwendelaar’. Ook beschrijft hij de afgelopen twee transferperiodes de slechtste uit de geschiedenis van de club.

“Vier linksbacks! Ik had mensen een klap in hun nek gegeven als ik er als algemeen directeur weet van had gehad. Vier linkerverdedigers en geen enkele rechtsbuiten. Het is echt verschrikkelijk,” tekent De Galan op uit de mond van Kroes.

De schrijver sprak ook uitgebreid met meerdere insiders en diverse andere bronnen over het vertrek van Marc Overmars en de daaropvolgende gebeurtenissen. Was er een weg terug voor de technisch directeur of ging dat boek definitief dicht? De reconstructie geeft een ontluisterende inkijk in de bestuurlijke en sportieve neergang van een topclub, met als hoofdvraag: wat is er in vredesnaam allemaal gebeurd?

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Vitesse!

Veel. Heel veel. De volledige implosie na het vertrek van Overmars komt in het boek aan de orde. Alle zaken die veroorzaakten dat Ajax in een bestuurlijke en sportieve chaos terechtkwam, passeren de revue. En dat zijn er nogal wat… Betrokkenen praten kennelijk maar wat graag met De Galan, die eerder al met De Coup van Cruijff en De nieuwe eeuw van Ajax interessante boeken schreef.

Inmiddels zijn we aanbeland op het punt dat Michael van Praag en Leo van Wijk, op de vrijdag dat onze nieuwe podcast verschijnt, worden benoemd tot leden van de raad van commissarissen. Dat gebeurt tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

De Galan schuift diezelfde vrijdag bij ons aan voor de opname van een nieuwe Ajax Life Podcast. We zijn heel erg benieuwd naar wat hij te vertellen heeft. Hoe kreeg hij iedereen bereid zoveel te praten? Wat bewoog Kroes om vooruitlopend op zijn indiensttreding zo openhartig tegen hem te zijn over de rol van Mislintat?

Je hoort het vrijdag allemaal in onze Ajax Life Podcast!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >