Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Vitesse

We hopen dat de Ajaxkoppies tijdens de interlandperiode zijn leeggemaakt, want zaterdag staat het thuisduel met Vitesse op het programma. We hebben weer wat zaken voor je op een rijtje gezet die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

25 november 2023 - 11:01
Driedingenajavit800
Manhoef is de man om in de gaten te houden. © Pro Shots

Minuut stilte voor Geels
Er wordt voor aanvang van Ajax - Vitesse een minuut stilte in acht genomen. Dit heeft alles te maken met Ruud Geels, die een week geleden op 75-jarige leeftijd overleed. De Ajacieden spelen daarnaast met rouwbanden. Hetzelfde gebeurde eerder bij de duels van Ajax Vrouwen en Jong Ajax.

Geels voetbalde tussen 1974 en 1978 voor Ajax. In 166 Ajaxduels scoorde hij maar liefst 153 keer. Geels werd viermaal achter elkaar topscorer van de eredivisie. Koppen was zijn specialiteit. We kunnen de Haarlemmer gerust bestempelen als een van de beste spitsen die de club ooit heeft gehad.

Aanbevolen
Van ’t Schip geeft blessure-update en spreekt over rol Rulli

Sturing wil nieuwe energie zien
Vitesse komt zaterdag als hekkensluiter op bezoek in Amsterdam. Er is in Arnhem veel gebeurd tijdens de interlandperiode. Phillip Cocu stapte op, waarna Edward Sturing het als interim-trainer van hem overnam. Daarnaast kreeg aanvoerder Marco van Ginkel te horen dat hij is geschorst voor het uitduel met Ajax. Kortom: Vitesse verkeert in zwaar weer.

Sturing probeert in aanloop naar de confrontatie in Amsterdam nieuwe energie te brengen in zijn ploeg. “We hebben de tegenstander grondig geanalyseerd. Ik wil heel veel energie en strijdlust zien. Een elftal dat uitstraalt dat het wil winnen en ervoor gaat,” aldus de interim-trainer op het digitale huis van Vitesse.

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Moet veel meer rendement uit onze corners komen’

Verkeershinder
Voor Ajacieden die van plan zijn met de auto naar de Johan Cruijff Arena te komen, hebben we een stukje verkeersinformatie. We raden hen aan op tijd te vertrekken, vanwege verkeershinder op de A9. Die weg is van vrijdag 24 november 20.00 uur tot maandag 27 november 5.00 uur afgesloten tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, in beide richtingen.

Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2. Voor lokaal verkeer zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel richting Utrecht/Almere het hele weekeinde open. Lokaal verkeer in de richting van Schiphol/Haarlem kan het hele weekeinde gebruik maken van oprit 6 Aalsmeer. Hou rekening met dertig minuten extra reistijd. Zorg dus dat je de planning hierop aanpast of laat – waar dat lukt – de auto staan.  

Ajax en Vitesse trappen zaterdag om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Dennis Higler, terwijl Marc Nagtegaal de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: met welke spelers hervat jij eredivisie tegen Vitesse?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >