Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 4: wij zijn Ajax, wij komen terug, toch?

Ajax komt in bestuurlijk rustiger vaarwater. Met die wetenschap is John van ’t Schip begonnen aan een uiterst uitdagende inhaalrace. Ondertussen nadert de transferwindow. Genoeg ingrediënten voor een propvol magazine. Ajax Life 4 valt vanaf vrijdag 24 november op de mat bij leden van SV Ajax. Een voorproefje.

22 november 2023 - 20:01
Aankondigingal4 800
Vos heeft grote dromen. © Ajax Life

Na de vorige cover met het betraande clublogo, is het tijd op de meest prominente pagina van het magazine de blik op sportief te zetten. Niet dat we het verleden in dit nummer laten rusten, want daarvan valt nog genoeg te leren voor de toekomst, maar Ajax moet nu vooral punten blijven pakken om nog iets van dit seizoen te maken. Wij zijn Ajax, wij komen terug, toch? 

Daarom kiezen we voor voetbal en eigen talent op de cover: Silvano Vos. Hij neemt in dit nummer het Vragenvuur voor zijn rekening. Hij praat onder andere over Clarence Seedorf en heeft een uitgesproken ambitie. “Ik wil met Ajax de Champions League winnen,” zo stelt de middenvelder.

We hebben een uitgebreid portret over John van ’t Schip. Waarom is hij momenteel de juiste trainer om de Ajaxselectie onder zijn hoede te nemen? We belden met oud-ploeggenoten, collega-trainers, spelers die onder hem dienden en bestuurders. Van Barcelona tot en met Melbourne. Van Malmö tot Enschede. “Johan Cruijff had het volste vertrouwen in John, omdat hij als mens deugt,” zo lezen we.

Onlangs werd Michael van Praag officieel benoemd als commissaris (Leo van Wijk ook, maar om hem gaat het nu even niet). Niet voor het eerst in de clubgeschiedenis moet iemand uit het bestuurdersgeslacht Van Praag de club Ajax in rustiger vaarwater krijgen. Menno Pot maakt een mooi historisch lijstje over de Van Praagse lente.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 4 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Tevens schoven we voor dit nummer aan bij financieel directeur Susan Lenderink. We blikken met haar terug op de cijfers van seizoen 2022/2023, supporterszaken en kritiek van buitenaf, maar wilden vooral de afgelopen transferperiode reconstrueren. Een gesprek met gezonde zorgen, maar zonder paniek richting de toekomst. “Ook niet als we ons na dit seizoen opnieuw niet voor de Champions League zouden weten te kwalificeren,” aldus Lenderink. 

En dan onze vaste columnisten. Sonny Silooy gaat in op zijn herinneringen aan ploeggenoot Van ’t Schip, die hij al vanaf zijn vijftiende kent. De titel van de column luidt ‘Onhandige verbinder’. Dave Vos blikt terug op zijn weekje als trainer van Ajax 1 tegen PSV en Brighton & Hove Albion en wat die duels hem leerden over Ajax-DNA. Arco Gnocchi zette zijn hunkering naar een happy end weer fraai op papier. 

Verder schreef David Endt over een persoonlijke herinnering aan de beursintroductie van Ajax, ‘spreken’ we de draaideur van de Johan Cruijff Arena na een turbulente periode en vertelt Erica Bischoff over de nieuw samengestelde verenigingsraad van SV Ajax. Op De Toekomst spreken we verder met Gabriel Misehouy (Jong Ajax) en keepster Regina van Eijk (Ajax Vrouwen).

In de rubriek Typische Elf spreken we Peter Boeve. Dat hij Johan Cruijff bewondert – volgens hem de Kasparov van het voetbal – wisten we al. Maar ook tien andere ploeggenoten weet hij mooi te typeren. Van ‘bommenleggertje’ Rijkaard tot de ‘mooie jongen’ Krol en enkele ploeggenoten van de Diemerclan.

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 4 valt vanaf vrijdag 24 november op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Aanbevolen
Ajax Life 4: win boek over schepper FC Knudde, keepers of Wiegman!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >