Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Mensen vragen me wat er aan de hand is in Holland’

Dusan Tadic was dinsdag belangrijk in een lege Euroborg. Ajax won met 3-2 van FC Groningen, mede dankzij een benutte strafschop en een assist van de aanvoerder. Toch ging het vooral ook over het gestaakte duel van zondag.

16 mei 2023 - 17:33
Tadic 1200
Tadic na zijn assist op Timber. © Pro Shots

“Het was mentaal moeilijk deze wedstrijd zonder supporters te spelen,” vertelde Tadic voor de draaiende camera van ESPN. De aanvaller vond het vervelend de televisiebeelden van zondag terug te zien. “Er waren veel kinderen aan het huilen. Dat vond ik verdrietig om te zien. Mensen vragen me wat er aan de hand is in Holland. Ze snappen niet dat zulke dingen gebeuren in een leuk land met nette mensen.”

“We spelen voetbal voor kinderen die later misschien zelf voetballer willen worden. Dan komen ze naar het stadion voor maar negen minuten voetbal. Dat is triest, want je wil de jeugd motiveren om voetballer te worden.”

Aanbevolen
Brobbey: ‘Fysiek sterker door hardlopen en fietsen’

De jeugd was dinsdag echter niet aanwezig in Euroborg. Het stadion bleef leeg. In die troosteloze ambiance was Tadic belangrijk met een doelpunt en een assist. Dat is gezien de statistieken bijna normaal voor de Serviër. “Zelfs in een slecht seizoen,” grijnsde Tadic zijn tanden bloot.

“We begonnen goed. De eerste aanval leverde meteen een grote kans op voor Steven Bergwijn. We scoren uit een penalty en daarna missen we te veel kansen. We moeten die wedstrijd killen door een tweede of een derde te maken. Dan wordt het makkelijker. Nu krijgen we een counter om de oren en tja…”

Tadic speelde in Groningen weer eens op de linkerflank met Bergwijn in de rug van Brian Brobbey. Zo blijft het al het hele seizoen puzzelen. Dat deed Alfred Schreuder en ook John Heitinga blijft husselen. “We hebben veel veranderd dit jaar,” beaamde Tadic dan ook. “Te veel? Geen idee. Dat hangt van de wedstrijd af en de gewenste koppeltjes. Maar voor de automatismen is het wel beter om niet te veel te wijzigen.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Je moet zorgen dat je niet tegen jezelf komt te voetballen’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >