Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maak kennis met Ajax’ nieuwe hoofdscout Kelvin de Lang

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe hoofdscout uitgekomen bij Kelvin de Lang. Hij moet als opvolger van Henk Veldmate de nieuwe pareltjes in beeld gaan brengen in Amsterdam. Een korte kennismaking.

24 mei 2023 - 17:12
De Lang 1200
De lang start in augustus bij Ajax. © AFC Ajax

De Lang zet zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Ajax en start in augustus met zijn werkzaamheden. Dat maakt de club bekend op de eigen website

De 42-jarige scout neemt een aardige berg ervaring mee naar de Johan Cruijff Arena. Als voetballer schopte hij het zelf niet verder dan het eerste elftal van de amateurs van SV Argon, maar De Lang schijnt wel een alleraardigste kijk op het spelletje te hebben. Of kunnen we beter spreken over oog voor talent?

Hij volgde een sportopleiding op het CIOS en rondde aan de Johan Cruyff University de opleiding Sportmarketing succesvol af. Ondertussen haalde hij tussen 1998 en 2001 zijn trainerspapieren bij de KNVB. Met die certificaten op zak had hij aan het begin van deze eeuw de onder 17 en onder 19 van HFC Haarlem onder zijn hoede.

Het geeft ons de indruk dat we hier te maken hebben met een echt voetbaldier. Op jonge leeftijd pronkten er immers al fraaie uitdagingen op het cv van De Lang. Zo was hij bij Essel Sports werkzaam als sportmarketeer voor professionele atleten en bedrijven, waarna hij als hoofd marketing en scouting aan de slag ging bij Football Mix BV.

Aanbevolen
Spot jij nieuwe Brobbey of Alderweireld tijdens Marveldtoernooi?

In die rol kwam zijn focus steeds meer te liggen op het scouten van internationale spelers. Hij wilde zich daar volledig op kunnen concentreren. Daarom hing hij zijn eigen voetbalschoenen in 2009 aan de wilgen.

De afgelopen zes jaar was De Lang – partner van voormalig hockey-international Ellen Hoog – actief in de scouting van Manchester City. Het laatste jaar werkte hij daar rechtstreeks onder technisch directeur Txiki Begiristain. De club uit de Premier League wilde graag met hem verder, maar De Lang kiest zelf voor een nieuwe uitdaging in Amsterdam.

Technisch directeur Sven Mislintat is blij met het vastleggen van de nieuwe hoofdscout. “Kelvin is de juiste persoon voor deze baan. We zochten naar een moderne hoofdscout met kennis van de huidige internationale voetbalwereld. Kelvin weet waar Ajax voor staat. Met de ervaring die hij bij City heeft opgedaan en zijn competenties brengt hij aanvullende kwaliteiten mee naar het huidige scoutingteam. Ik kijk er erg naar uit om nauw met hem te gaan samenwerken.”

Bij het horen van zijn naam ging er bij ons niet direct een belletje rinkelen. Dat durven we in alle eerlijkheid te zeggen. Toch kan De Lang bogen op een behoorlijk cv. Het is in ieder geval fijn dat er weer een belangrijke positie in de organisatie van Ajax wordt ingevuld.

Sinds het vertrek van Veldmate zit Ajax immers zonder hoofdscout. We hopen dat De Lang ons de komende seizoenen zal verblijden met de nodige pareltjes, waarvoor we zo graag naar het stadion komen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >