Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax slechts figurant op titelfeest Heracles

Het seizoen zit erop voor Jong Ajax. De talenten moesten op de laatste speeldag op bezoek in Almelo, waar voor Heracles het kampioenschap op het spel stond. De ploeg van Dave Vos slaagde er niet in het titelfeestje te verstoren: 2-0.

19 mei 2023 - 22:02
Herjajverslag800
Jong Ajax eindigt als dertiende in de KKD. © Pro Shots

De Jong Ajacieden leken voorafgaand aan de aftrap een tikje onder de indruk van de ambiance in Almelo, maar zodra de bal rolde, was die spanning verdwenen. De ploeg van Dave Vos had in eerste instantie geen zin om als figurant op het titelfeestje van Heracles te acteren, maar moest daar later toch aan geloven.

De openingsfase kenmerkte zich door de gigantische ruimtes die er lagen. Bij balverlies van Heracles lag het helemaal open. Andersom was dat net zo. Nadat de thuisploeg twee kansen kreeg om de score te openen, volgden twee grote mogelijkheden voor Ar'Jany Martha. De aanvaller had zijn ploeg eigenlijk op voorsprong moeten zetten, maar liet dat na. 

Met de hoeveelheid ruimte die er lag, was het slechts een kwestie van tijd voordat het openingsdoelpunt zou vallen. Dat gebeurde dan ook na twintig minuten, maar wel aan de voor Jong Ajax verkeerde kant. Heracles brak uit via Samuel Armenteros, die na wat kapwerk afrondde in de verre hoek. 

Aanbevolen
Ziggo Sport vervangt GigaNet als rugsponsor op Ajaxshirts

Nadat de Almeloërs op voorsprong waren gekomen, kregen ze de wedstrijd in handen. Jong Ajax creëerde vrijwel niets meer. Gabriel Misehouy kwam het dichtst in de buurt van de gelijkmaker, maar zag zijn schot worden geblokt. Via Lucas Schoofs kwam Heracles op 2-0, waarna de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt vanwege vreugdebier.

Ook na de korte pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Heracles had nog een derde treffer kunnen maken, maar daar stak Tom de Graaff een stokje voor. Ondertussen maakte Rida Chahid namens Jong Ajax zijn debuut in het betaalde voetbal. Een mooi moment voor de achttienjarige verdediger. Gescoord werd er overigens niet meer.

De nederlaag in het Erve Asito betekent dat Jong Ajax als dertiende eindigt in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl we Heracles en PEC Zwolle volgend jaar weer in de eredivisie terugzien. Verder zijn we vooral benieuwd welke talenten zich tijdens de voorbereiding in de kijker spelen van het eerste elftal.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >