Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hlynsson belangrijk bij zege Jong Ajax op ADO Den Haag

Jong Ajax is onder Dave Vos bezig aan een sterke serie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers waren maandag met 4-2 te sterk voor ADO Den Haag. Daardoor mogen ze zelfs nog met een schuin oog kijken naar een eventuele periodewinst.

09 mei 2023 - 09:57
Hlynsson 1200
Hlynsson viert zijn openingstreffer tegen ADO. © Pro Shots

Nu het voetbalseizoen ten einde loopt, komt de beloftenploeg van Ajax steeds beter op stoom. Van de laatste acht wedstrijden werden er zes gewonnen. Ook ADO Den Haag werd maandag aan de zegekar gebonden, waarbij vooral Kristian Hlynsson zich veelvuldig liet zien.

De IJslander had met twee treffers en evenzoveel assists een belangrijk aandeel in de driepunter. Hlynsson reageerde na negentien minuten attent, toen doelman Sonny Stevens een harde inzet van Lorenzo Lucca niet onder controle kreeg. Hij benutte de rebound en bracht zijn ploeg daarmee op voorsprong.

Het duel op De Toekomst – waar Edwin van der Sar, John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar en Sven Mislintat aandachtig toeschouwers waren – begon wat tam, maar Ajax ging wel goed met zijn kansen om. Uit een vrije trap van Hlynsson kon Donny Warmerdam even later de 2-0 binnenkoppen.

Aanbevolen
Dolblije geluksvogels winnen dikke prijzen tijdens Gouden Ticket Event!

Even leek het echt spannend te worden, toen oud-Ajacied Boy Kemper vlak na rust de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. ADO schoot zichzelf echter lelijk in de voet. Bij een rappe uitbraak via Mika Godts trok Guillem Rodriguez aan de noodrem. De arbiter was onverbiddelijk en stuurde hem met rood van het veld.

Hlynsson en Godts voerden de score vervolgens verder op, waarna Thomas Verheydt in de slotfase nog iets terugdeed namens de bezoekers. Die treffer was slechts voor de statistieken, want de overwinning voor Jong Ajax kwam geen moment meer in gevaar.

De Amsterdammers zijn nu terug te vinden op de dertiende plaats van de ranglijst, maar presteren vooral in de slotfase van de competitie goed. De ploeg van Vos heeft in de vierde periode slechts twee punten minder dan koploper Willem II. Dat is toch een mooie constatering, nadat het dit seizoen veelvuldig moeizaam ging.

De Amsterdamse talenten sluiten het seizoen af met wedstrijden tegen Jong AZ en Heracles Almelo. Dat zij daarbij nog mogen azen op een periodewinst, is veelzeggend voor de goede prestaties van de laatste weken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >