Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft met transfervrije Van den Boomen eerste aanwinst binnen

Ajax heeft zijn eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Branco van den Boomen komt transfervrij over van Toulouse FC. De middenvelder tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2027.

27 mei 2023 - 12:13
Vandenboomen800
Van den Boomen is geen onbekende van Ajax. © Pro Shots

Zowel Fabrizio Romano, Voetbal International als De Telegraaf maakt melding van de transfer. Van den Boomen is geen onbekende van Ajax. De 27-jarige middenvelder kwam in 2011 in de Amsterdamse jeugdopleiding terecht. Hij maakte minuten in Jong Ajax, maar debuteerde nooit in het eerste elftal.

Na drie jaar in Amsterdam te hebben gespeeld, maakte hij in 2014 transfervrij de overstap naar FC Eindhoven. Daarna volgden periodes bij sc Heerenveen en Willem II, om vervolgens in 2017 weer terug te keren in Eindhoven.

Bij de Brabantse club was hij in 76 wedstrijden goed voor zeventien doelpunten en achttien assists. Het leverde hem een transfer naar De Graafschap op, waar hij één seizoen speelde, om vervolgens de stap naar Toulouse te maken, dat op dat moment uitkwam op het tweede niveau van Frankrijk. 

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over FC Twente - Ajax

Vanaf dat moment nam de carrière van Van den Boomen een vlucht. In Frankrijk maakte de middenvelder indruk. In 2022 promoveerde Toulouse. In de Ligue 1 doet de club het verrassend goed. De ploeg staat momenteel dertiende en won de Coupe de France.

Dit seizoen maakte Van den Boomen vijf goals voor Toulouse, terwijl hij acht assists gaf. Deze week maakten de Fransen bekend dat Van den Boomen transfervrij zou vertrekken. Ajax besloot vervolgens toe te slaan. In Amsterdam ligt een contract tot de zomer van 2027 klaar. 

Zodoende heeft Ajax zijn eerste aanwinst voor komend seizoen binnen. We zijn uiteraard benieuwd naar wat Van den Boomen in het wit-rood-wit kan laten zien. Het zou mooi zijn als hij via omweg alsnog weet te slagen in Ajax 1.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >