Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier dingen die je moet weten over De Graafschap - Ajax

Ajax gaat donderdag in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi op bezoek bij De Graafschap. Richting het eerste fluitsignaal is al veel over het duel te vertellen. Dat doen we dan ook om jou optimaal voor te bereiden op een avondje onvervalst bekervoetbal.

01 maart 2023 - 16:32
Taylor Graafschap 1200
Taylor is er niet bij wegens een schorsing. © Pro Shots

Taylor geschorst
Kenneth Taylor stapt niet in de spelersbus richting Gelderland. De middenvelder – die niet in zijn allerbeste vorm steekt – zit een schorsing uit. Hij kijkt het duel met De Graafschap vermoedelijk vanaf het bankie. Taylor kreeg tijdens de bekerconfrontaties met FC Den Bosch (0-2) en FC Twente (0-1) een gele prent voorgeschoteld. In het bekertoernooi volgt een schorsing na twee, vier en elke daaropvolgende kaart.

Kats uutverkocht
De Vijverberg in Doetinchem maakt zich op voor een spannend avondje bekervoetbal. Ajax komt op bezoek en dus is het stadion ‘kats uutverkocht’, zoals het officiële clubaccount trots bekendmaakte op sociale media. Kats betekent helemaal. Stukje vertaling van ons naar jou toe. Doen we gewoon, want plat praotn kunnen ze wel in de Achterhoek.

De thuisvakken in het onderkomen van De Graafschap zijn dus stijf uitverkocht. Er reizen bovendien bijna vijfhonderd Ajacieden af. Zij steunen onze club vanuit het uitvak, waarin evenzoveel supporters zijn toegestaan. Gezien de aftraptijd van 21.00 uur kunnen we stellen dat het voor onze supporters sowieso een latertje wordt. Zeker als het zo spannend wordt dat we gaan verlengen. We hopen echter vooral dat het bekerduel voor die tijd in Mokums voordeel is beslist.

De Graafschap draait niet lekker in de Keuken Kampioen Divisie en bezet de dertiende plek. Maar in het bekertoernooi gebeuren wel gekkere dingen. De Superboeren gaan keihard proberen om Ajax eruit te wippen. Of zoals ze in Doetinchem ook wel zeggen: kannie leg op ’t kerkhof, Wilnie leg d’r naost. De vertaling: als je het niet probeert, lukt het ook niet.

Aanbevolen
Heitinga’s elf: met welke Ajacieden jaag jij op halve finale bekertoernooi?

Timber waakt voor onderschatting
Jurriën Timber weet dat Ajax het nog best lastig kan krijgen met De Graafschap. Richting de aftrap roept de verdediger dan ook hardop de bekerpot niet lichtzinnig aan te vliegen. “Het is een uitwedstrijd en het wordt niet makkelijk. Ze spelen in de Keuken Kampioen Divisie, dus we moeten waken voor onderschatting. Ik heb veel duels in deze competitie gespeeld. Dat was niet makkelijk. Het is er nu niet makkelijker op geworden. De focus moet er zijn. Deze wedstrijd moeten we benaderen als een kwartfinale.”

Dat laatste is inderdaad handig, Jurriën... Want het is ook een kwartfinale! Zo benadert hij het thuisduel met NEC van komende zondag ook vast als speelronde 24 in de eredivisie. Afijn, Timber kijkt sowieso uit naar een avond bekervoetbal: “Het is mooi om te spelen voor een plek in de halve finale. De beker is een prijs en die wil ik pakken.”

Jammer genoeg geen Siem
Bij De Graafschap staat Siem de Jong onder contract. Hoe leuk zou het geweest zijn als hij op het veld zou staan tegen de club waar hij groot werd? De Jong kampt echter met blessureleed en dus moet hij het duel met Ajax aan zich voorbij laten gaan. Om precies die reden is ook Jan Lammers er donderdag niet bij.

Charlison Benschop verschijnt eveneens niet op het wedstrijdformulier. De ervaren aanvaller is hartstikke fit, maar afwezig door een conflict met de clubleiding over de verlenging van zijn contract.

De Graafschap en Ajax trappen donderdag om 21.00 uur af op De Vijverberg. Het duel staat onder leiding van Allard Lindhout. Hij wordt ondersteund door assistent-arbiters Richard Polman en Christian Dobre. Rob Dieperink is de vierde official. De VAR is in deze fase van het toernooi ook weer van de partij in de persoon van Ingmar Oostrom. Hij krijgt hulp van Mario Diks.

Aanbevolen
Speel mee met SV Ajax Poule en win kaarten voor Fortuna-thuis!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >