Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber schroomt niet om broer te tackelen tijdens onderlinge duels

We kijken altijd uit naar klassiekers. Voor Jurriën Timber zijn die topwedstrijden nog specialer geworden, nu zijn tweelingbroer Quinten het shirt van de Rotterdammers draagt.

02 maart 2023 - 14:10
Timber Broertjes 1200
Timber zou het schot van Quinten best willen hebben. © Pro Shots

Stel je de situatie voor dat Ajax in de slotminuten van een klassieker op een 1-0-voorsprong staat. Quinten Timber stoomt met de bal aan de voet op doel af. Jurriën is de laatste die hem kan tegenhouden. Wat doet hij? Die vraag stuurde SV Ajax-lid Peter Schilperoort in voor het Vragenvuur met de verdediger.

“Tackelen,” is het duidelijke antwoord van Timber in ons magazine Ajax Life. “Ik probeer de bal wel te raken, maar voor de rest neem ik alles in mijn weg mee. Dus ook Quinten, haha. Hij moet worden gestopt. Quinten zal niet anders verwachten. We hebben altijd een echte broederstrijd gehad, wilden altijd van elkaar winnen als we op straat voetbalden. Wel op een faire manier, hoor.”

In het gezin Timber draait alles om voetbal. Voor wie is moeders eigenlijk, als de broertjes op het veld tegenover elkaar staan? “Dat ligt echt aan het gevoel dat ze op die dag heeft,” legt Jurriën uit. “We zien wel aan haar voor wie ze is en maken daar onderling grappen over. Bij FC Utrecht - Ajax was ze bijvoorbeeld voor Quinten. Bij de laatste klassieker was ze juist weer voor mij. Feyenoord stond eerste, met ons ging het niet zo goed.”

“Als de situatie andersom was, was ze voor Feyenoord en Quinten geweest,” vervolgt de verdediger. “Dus laten we hopen dat ze bij de wedstrijd op 19 maart voor Feyenoord is, want dat betekent dat we er met Ajax beter voor staan.”

Aanbevolen
Wijndal legt uit waarom hij bij Ajax minder voorzetten geeft

Supporter Don Smit wilde graag weten of Jurriën het leuker vindt om met of tegen zijn broer te spelen. “Ik dacht altijd dat er niets leukers was dan met hem te spelen, maar ik moet zeggen dat tegen elkaar spelen ook echt leuk is. Natuurlijk is het helemaal bijzonder als het dan ook nog in de klassieker is. Ajax - Feyenoord is toch dé wedstrijd van Nederland. We zijn nu ook concurrenten in de strijd om het kampioenschap. Dat maakt het nog specialer.”

De broertjes Timber kunnen niet alleen goed voetballen, ze lijken ook veel op elkaar. Dat leidt soms tot gekke situaties. “Laatst was ik in Rotterdam en wilde iemand met me op de foto omdat-ie dacht dat ik Quinten was. Ik zei: ‘Vandaag even niet.’ Ik wilde niet dat de foto naar buiten kwam en mensen me alsnog zouden herkennen. Het is inderdaad wel zo dat ik gewoon door Rotterdam kan lopen.”

Van Ravish Sitaldin krijgt Jurriën de vraag welke kwaliteit of eigenschap van zijn broer hij graag zou willen hebben. “Hij heeft echt een goed schot. Dat zou ik ook wel willen hebben. Welke kwaliteit hij van mij zou willen hebben?” herhaalt hij de vraag, om vervolgens een plaagstootje uit te delen. “Dat moet je eigenlijk aan Quinten vragen, maar misschien het winnen van prijzen, haha.”

In de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life lees je het volledige interview met Timber. Daarin vertelt hij onder meer over zijn rol als tweede aanvoerder, zijn toekomstplannen en deelt hij een levensles. Het magazine ploft vanaf vrijdag bij onze leden op de deurmat.

Wil jij dit magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax! Een lidmaatschap scoor je nu met 50 procent korting!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >