Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Moeder Bergwijn spreekt weer scorende zoon aan op korte lontje

De ketchup is uit de fles! Steven Bergwijn scoorde eindelijk weer. Hopelijk volgen meer doelpunten. De aanvaller droeg bij aan de 0-3-bekerzege op bezoek bij De Graafschap. Hij ging na afloop in op zijn treffer en de woorden van mama Bergwijn.

03 maart 2023 - 08:42
Bergwijn 1200
Bergwijn vond eindelijk weer het net. Lekker! © Pro Shots

Misschien heb je wel eens gehoord van de ketchuptheorie van Ruud van Nistelrooij. Je loopt vaak te klooien met zo’n fles en dan komt er niks uit. Tot in één keer de volledige inhoud van de fles op tafel ligt. Zo werkt het hopelijk ook voor Bergwijn als het aankomt op scoren. Nu hij er eindelijk eentje heeft gemaakt, volgen er hopelijk vanzelf een hele hoop meer.

Zijn treffer op De Vijverberg was er eentje om in te lijsten. Een typische Bergwijntreffer ook. Naar binnen komen en de bal in de verre hoek rossen. “Ik lach al een tijdje, maar dit is wel heerlijk. Natuurlijk! Ja, ik was echt naar die goal op zoek,” gaf Bergwijn grif toe voor de draaiende camera van ESPN.

Bergwijn stak de laatste weken niet in al te beste vorm en leek vooral tegen zichzelf te voetballen. Hij was duidelijk op zoek naar persoonlijke glorie, maar het lukte soms net niet. “In bepaalde situaties schiet ik te wild, omdat ik de goal te graag wil maken,” stelt de aanvaller, die ook samen met John Heitinga beelden van zichzelf terugkeek.

Aanbevolen
Basisdebutant Hato: ‘Bescheidenheid is goede eigenschap van mij’

Op bezoek bij De Graafschap was het gelukkig weer eens ouderwets raak. Doelman Hidde Jurjus kon helemaal niks uithalen om de bal te stoppen. De opluchting bij de doelpuntenmaker was groot. “Als aanvaller is het altijd klote als je niet scoort. Ik moet gewoon dicht bij mezelf blijven. Elke voetballer heeft mindere fases in zijn loopbaan. Ik werk hard met de staf en het gaat vanzelf wel beter.”

De vleugelspeler viel de laatste weken ook op bij talloze opstootjes. Was er gedoe binnen de lijnen, dan was Bergwijn er vaak als de kippen bij. Zelfs vanaf de bank. Supporters en media stoorden zich eraan. “Legde hij maar zo veel energie in de wedstrijd,” was meestal een beetje de teneur.

Het was niemand minder dan mama Bergwijn ook opgevallen. “Ik heb met mijn moeder gesproken en het gaat niet meer gebeuren. Ze zei: ‘Bij ieder opstootje zie ik mijn zoon. Dat wil ik niet meer zien.’ Dus bij dezen.” Een kleine reprimande vanuit persoonlijke hoek. Dat vinden we mooi. En als mama iets zegt, dan luister je.

Maar waar kwam al die frustratie vandaan? Bergwijn is daar heel eerlijk over: “Ik heb een kort lontje, maar moet meer van dit soort dingen wegblijven. Als je lekkerder in je vel zit en het gewoon goed gaat, dan ben je ook minder bij dit soort opstootjes betrokken.”

Aanbevolen
Ontwikkeling Hato wordt beloond met wallpaper

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >