Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn: ‘Als het niet mooi kan, dan maar lelijk’

De zege op NEC (1-0) was er eentje met weinig amusementswaarde, maar daarom niet minder belangrijk. In deze fase van de competitie tellen alleen de punten. Steven Bergwijn weet dat verzorgd voetbal bij Ajax hoort, maar lelijke overwinningen zijn soms ook nodig.

06 maart 2023 - 11:19
Bergwijnajanec800
Bergwijn gelooft in een goede afloop van het seizoen. © Pro Shots

Als we puur kijken naar de eerste helft, hadden we misschien wel een andere uitslag verwacht. Ajax deed in aanvallend opzicht weinig fout. Het vergat zichzelf alleen te belonen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel uiteindelijk na rust, waarna het niveau hard achteruit ging.

Het zijn wedstrijden die Ajax de laatste weken wel vaker speelt. In sommige fases is het goed, in andere delen ondermaats. Bergwijn probeert voor de camera van de NOS naar een verklaring te zoeken. “Als je zo veel kansen krijgt en de bal gaat er niet in, denk je bij jezelf: kom nou. Misschien worden we dan iets te wild en raken we gefrustreerd.”

Aanbevolen
Heitinga benadrukt belang van zakelijke zege en krijgt goede signalen

Bergwijn weet dat er bij Ajax meer wordt gevraagd dan alleen winnen. De mensen op de tribune willen worden vermaakt. Toch is het in deze fase van de competitie vooral belangrijk geen punten te verspelen. “Zo lang de we drie punten pakken, maakt het mij niet uit hoe het gaat. Als het niet mooi kan, dan maar lelijk.”

Het worden hoe dan ook spannende weken, waarin er voor Ajax nog twee prijzen op het spel staan. Bergwijn is ervan overtuigd dat het goedkomt. “We moeten vanaf nu alles winnen. Dan staat er wat moois te wachten.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >