Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen deelt punten met Feyenoord tijdens primeur in Arena

Het lukte Ajax Vrouwen zaterdag niet om de speelsters van Feyenoord in eigen huis te verslaan. In de Johan Cruijff Arena moesten de Ajacieden genoegen nemen met een 1-1-gelijkspel. Toch was het om veel redenen een bijzondere wedstrijd, waarbij ons genoeg opviel.

04 maart 2023 - 18:23
Ajafey 1200
Ajacied De Sanders in actie tegen Feyenoord. © Pro Shots

De eerste klassieker voor vrouwen in de Johan Cruijff Arena werd groots aangepakt. Zo waren er optredens van Silver, Emma Heesters, Ruben Annink, Sophie Straat en Lenny Keylard. We zagen eveneens een vuurwerkshow op het moment dat de speelsters het veld betraden. Helemaal mooi was dat zo’n 30.000 toeschouwers de tribunes bevolkten.

Ja, het was een geweldige ervaring voor de speelsters, de staf en iedereen die het vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt. De kleedkamer van Ajax 1 was eveneens aangepast. De bordjes met Dusan Tadic, Devyne Rensch en al die anderen waren vervangen door die van de Ajaxspeelsters. Zo had Kay-Lee De Sanders ineens haar eigen stekkie. Amsterdamser dan de verdedigster krijg je het sowieso niet voor je kiezen.

Zaterdag ging dus absoluut een grote droom in vervulling voor de voetbalsters. Invaller Eshly Bakker liet vooraf al dolenthousiast weten hoe de klassieker bij de selectie leefde. Eindelijk voetballen in de Arena. De tekst onder het wedstrijdaffiche was dan ook goed gekozen: ‘Meer dan een duel tussen Ajax en Feyenoord. Het is een wedstrijd voor meisjes met grote dromen.’

En dat laatste klopt natuurlijk als een bus. Jonge voetbalmeisjes op de tribune zagen immers ook dat zij – later als ze groot zijn – in het Ajaxstadion terecht kunnen komen. Dat is niet langer meer weggelegd voor alleen mannen. In het stadion waren ook veel complete gezinnen van de partij. De klassieker voor vrouwen vormde een gezellig dagje uit voor jong en oud.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - NEC

De toegestroomde fans zagen Ajax Vrouwen met wat spanning in de benen aan het duel beginnen. Amsterdamse branie zagen we pas na een halfuur spelen. Romée Leuchter had een fijne steekpass in huis, maar Chasity Grant miste vrij voor doelvrouw Jacintha Weimar. Grants inzet miste precisie en hobbelde langs de verkeerde kant van de paal. Verder gebeurde er weinig noemenswaardig voor de pauze.

Het was zaak om na rust de schroom eraf te gooien. Tempo omhoog, publiek vermaken en lekker voetballen. Het was echter Maxime Bennink die bij aanvang van het tweede bedrijf de score opende namens de Rotterdammers. Gelukkig trok Ashleigh Weerden de stand twee minuten later alweer gelijk. Ajax ging op jacht naar de voorsprong, maar schoten van Leuchter en Tiny Hoekstra leverden niet het gewenste resultaat op.

Gescoord werd er, ondanks stevig aandringen van Ajax, helemaal niet meer. En daar zijn de vrouwen van koploper FC Twente nog het meest tevreden mee. Het gelijkspel laat onverlet dat het een bijzondere dag was voor het vrouwenvoetbal. Na een klassieker voor voetbalsters in De Kuip, was zaterdag immers de Johan Cruijff Arena aan de beurt.

We zagen veel blije gezichten, dus wordt ongetwijfeld vervolgd!

Aanbevolen
Ajax loot uitduel met Feyenoord in halve finale KNVB-beker

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >