Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax loot uitduel met Feyenoord in halve finale KNVB-beker

Vier balletjes gingen zaterdag in de koker. Wie zou Ajax loten in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi? Het lot bepaalde dat de ploeg van John Heitinga zich mag opmaken voor een confrontatie in De Kuip met Feyenoord.

04 maart 2023 - 22:51
Feyaja 1200
We krijgen een bonusklassieker dit seizoen. © Pro Shots

Met Ajax, Feyenoord en PSV was de traditionele topdrie vertegenwoordigd bij de bekerloting. Dat is tamelijk uniek, maar nog opmerkelijker is dat SV Spakenburg het kwartet volmaakt. De amateurclub verrichtte tot dusver wonderen in het toernooi door zowel FC Groningen als FC Utrecht eruit te wippen.

Ajax moet echter opnieuw naar De Kuip. Tegenstander Feyenoord bereikte de halve finale door sc Heerenveen in de kwartfinale met 0-1 te verslaan. De Rotterdammers hadden het in de achtste finale nog lastig met NEC, maar via een strafschoppenserie bekerden ze verder. PEC Zwolle werd in de tweede ronde verslagen. En nu wacht Ajax.

Beter dat we Feyenoord in de halve finale tegenkomen, dan in een eventuele finale. Dat zou weer ontzettend veel gedoe hebben opgeleverd. Een eindstrijd over twee wedstrijden, zoals in 2010, is niet wat je wilt. Toen werd gezegd ‘eens maar niet weer’, maar we weten allemaal dat het weer zo gegaan zou zijn.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - NEC

Daarentegen is het uiteraard wel enorm vervelend dat de eigen aanhang ook voor deze halve finale niet mee mag naar Rotterdam.

Als het Ajax lukt om Feyenoord te elimineren, dan kan het zich opmaken voor een bekerfinale tegen PSV of het enthousiaste SV Spakenburg. Maar goed, eerst de eindstrijd maar eens halen, dan kijken we verder. Een extra klassieker in een seizoen is sowieso altijd tof.

De halve finale tegen Feyenoord wordt afgewerkt op dinsdag 4, woensdag 5 of donderdag 6 april.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >