Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie werden clubtopscorers van Ajax in laatste twintig jaar?

Als supporters zien we niks liever dan goalgetters die de netten doen bollen. Elk eredivisieseizoen levert aan het eind weer een nieuwe clubtopscorer op. Hij ziet zichzelf jaren later nog altijd terug op lijstjes. Zo ook op onderstaand lijstje, al moet jij die eerst nog vullen!

19 juni 2023 - 14:37
Brobbey 1200
Volgend seizoen topscorer van de eredivisie, Brian? © De Brouwer

Brian Brobbey wilde afgelopen seizoen dolgraag topscorer van de eredivisie worden, maar dat lukte niet. Hij haalde dertien keer de trekker over in de copmpetitie. Dat waren er vast nog meer als hij fitter was geweest of meer minuten had mogen maken. Dat blijft een beetje het kip-en-eiverhaal. Wellicht krijgt hij volgend seizoen een nieuwe kans onder Maurice Steijn.

Het gaat in onderstaande quiz in elk geval om goalgetters! Ons vraagstuk is simpel: wie werden clubtopscorers van Ajax in de laatste twintig jaar? Het gaat hier dus puur om doelpunten gemaakt in de eredivisie. Je krijgt vijf minuten de tijd om alle spelers in te kloppen. Dat moet lukken, toch?

Je ziet seizoen 2004/2005 overigens tweemaal in het lijstje staan. Dat klopt, want toen had Ajax een gedeeld clubtopscorer. Maar ja, wie waren dat? Succes!

Laadt de quiz niet in één keer goed in? Vernieuw dan de pagina. Vaak gaat het daarna wel goed!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >