Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

We zijn weer begonnen!!!

Jaaaaa, het is donderdag 29 juni! De dag waarop de voorbereiding op seizoen 2023/2024 officieel begint. Gelukkig maar, want ik moet nodig weer worden aangesloten op het wit-rood-witte infuus.

29 juni 2023 - 09:31
Pierie 1200
Pierie vorig seizoen op zijn VanMoof-fiets. © AFC Ajax

Ik wil niks missen. Je weet ook nu al dat Ajax Media verslag doet. Elke speler die De Toekomst op wandelt, krijgt meteen een camera in de nek: “Heb je er zin in? Goede vakantie gehad?” Korte antwoordjes volgen. Een glimlach, een boks en snel door naar de medische- en conditionele testen. Veel meer gebeurt er die eerste dag niet.

De internationals zijn er nog niet bij. Die sluiten twee weken later pas aan. Dat is niet anders dan voorgaande jaren. We zien vooral de niet-internationals, reserves, jonge talenten en van verhuur teruggekeerde spelers. Zo kon het zijn dat Kik Pierie vorig seizoen stilhield bij een draaiende camera en zijn moment pakte. Hij was superblij om terug te zijn en had veel zin in het nieuwe seizoen. Iedereen wist dat het allang klaar was voor hem in Amsterdam, al keert hij ook nu weer (even) terug.

Ik verwacht vooral dat Owen Wijndal een centrale rol speelt, deze eerste dag van de voorbereiding. Gulle lach en veel vrolijkheid. Maar gaat hij zijn belofte ook inlossen? Jongens als Jay Gorter en Anass Salah-Eddine trekken ook weer de nieuwe trainingsshirts over de schouders. Wat is hun perspectief?

We sluiten zelfs niet uit dat Magallán – zo gewend aan dingen – zich weer meldt, ondanks dat zijn contract in januari werd ontbonden.

We sluiten zelfs niet uit dat Lisandro Magallán – zo gewend aan dingen – zich doodleuk weer meldt, ondanks dat zijn contract in januari werd ontbonden. Dat iemand echt moet zeggen: “Leuk dat je er weer bent, maar je staat echt onder contract bij FC Elche.”

Ik ben nieuwsgierig naar wat er allemaal gaat gebeuren. Ik was na FC Twente-uit zo blij dat het seizoen erop zat. Nu – helemaal niet zoveel later – ben ik nog véél blijer dat het nieuwe voetbaljaar weer wordt opgestart. Met alles wat daarbij hoort. Wat gaat het seizoen onder Maurice Steijn brengen? Welke spelers gaan? Wie komen? Welke talenten breken echt door? Hoe manifesteren nieuwe aanwinsten zich? Branco van den Boomen krijgt vast ook de nodige aandacht, de eerste dagen.

Er is nog veel werk te doen voor de bal op zaterdag 12 augustus tegen Heracles gaat rollen. En ik wil er precies nul komma niks van missen. De voorbereiding is begonnen. Ik wil dagelijks filmpjes van Ajax Media in mijn tijdlijn zien waarin spelers fietsen, boslopen doen, zich opdrukken en volop worden getest. Zweetparels op de voorhoofden en helemaal kapot gaan.

De eerste veldtraining onder Steijn staat voor zaterdag op de rol. We zijn er namens Ajax Life bij. Dan ruiken we ook de geur van vers gemaaid gras. Pas dan zijn we eigenlijk écht begonnen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >