Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber kan naar Arsenal als Engelsen eruit komen met Ajax

Het spel is op de wagen rondom Jurriën Timber. Arsenal wil de 22-jarige Ajacied graag overnemen van Ajax en hoopt snel zaken te kunnen doen. De verdediger zou zelf op hoofdlijnen al rond zijn met de Engelsen.

20 juni 2023 - 08:24
Timber 1200
Slaat Timber zijn vleugels uit? © De Brouwer

Dit nieuws bracht de doorgaans goed ingevoerde David Ornstein van The Athletic maandagavond al. Later werd het bevestigd door Fabrizio Romano en De Telegraaf. The Gunners zouden een openingsbod van dertig miljoen pond hebben neergelegd op het bureau van Sven Mislintat. Omgerekend praten we dan over zo’n 35 miljoen euro. Ajax verlangt meer centen, dus we zijn benieuwd waar de clubs uiteindelijk op uitkomen.

De interesse in Timber – die in de Johan Cruijff Arena een contract tot de zomer van 2025 heeft – is niet nieuw. Die was er vorig seizoen immers ook al. Een sportief minder seizoen maakt niet dat die interesse is opgedroogd. We zijn stiekem ook benieuwd of andere clubs nu ook wakker worden en zich mengen in de zaken.

Aanbevolen
Gaaei kneep even in zijn arm toen hij hoorde over interesse Ajax

Het zou zonde zijn als Ajax Timber kwijtraakt, maar als het dan moet gebeuren, liever zo vroeg mogelijk in de transferperiode. Dat geeft onze club in elk geval de mogelijkheid er goed op te kunnen anticiperen. Dat Timber geliefd is bij topclubs in Europa, is ook geen verrassing. Mislintat liet een aantal weken geleden al weten dat hij verwachtte dat clubs zich zouden melden voor Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus.

Timber draaide een moeizaam seizoen bij Ajax. Hij bleef zo’n beetje als enige verdediger over na het vertrek van Lisandro Martínez, Daley Blind, Nico Tagliafico, Noussair Mazraoui en Perr Schuurs. Daar kwamen Jorge Sánchez, Calvin Bassey en Owen Wijndal voor terug. Kwalitatief stuk voor stuk minder. Timber had niet alleen zijn handen vol aan zichzelf, maar ook aan diens collega’s. Een leerzaam jaar dus ook vooral.

We zijn benieuwd naar het plaatje dat Arsenal Timber heeft geschetst. De verdediger gaf eerder aan dat hij Ajax alleen verlaat als ‘het plaatje klopt’. “Je kunt wel naar een grotere club gaan, maar als je daar niet gaat spelen, dan kun je beter bij Ajax blijven,” zei hij daar vorig jaar nog over.

Aanbevolen
Mislintat legt bij Ajax steeds meer stukjes van transferpuzzel

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >