Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gaaei kneep even in zijn arm toen hij hoorde over interesse Ajax

Rechtsback Anton Gaaei van Viborg FF ziet een transfer naar Ajax wel zitten. De twintigjarige Deen hoorde via zijn zaakwaarnemer van de Amsterdamse interesse. Dat vervult hem met trots.

20 juni 2023 - 07:31
Gaaei 1200
Gaaei in duel met, inderdaad, Daramy. © Pro Shots

Met het vertrek van Youri Regeer naar FC Twente en het gebrek aan vertrouwen in Jorge Sánchez, oriënteert Ajax zich op een nieuwe rechtsback. De club heeft daarbij zijn oog laten vallen op Gaaei. De speler in kwestie kon het aanvankelijk amper geloven.

“Ik heb erover gepraat met mijn zaakwaarnemer. Er is interesse van Ajax, maar verder weet ik niet veel,” stelt Gaaei tegenover het Deense medium Bold. “Ik weet niet hoe concreet het is. Ik laat mijn agent dat regelen. Ik denk niet dat ik ‘nee’ zou zeggen. Iedereen in mijn schoenen zou het overwegen als een club als Ajax zich meldt.”

Toch was de verbazing groot bij Gaaei, die in zijn jeugd nog als vleugelaanvaller speelde. De tot rechtsback omgeturnde speler kan zijn enthousiasme over de interesse van Ajax amper onderdrukken. “Ik moest wel even in mijn arm knijpen om te controleren of het echt waar was. Maar mijn statistieken zijn goed en ik ben blij dat een grote club als Ajax interesse in mijn heeft.”

Aanbevolen
Mourinho over verschil tussen Zweedse en Bosnische Tahirovic

De een meter 83 lange Gaaei kwam dit seizoen tot 37 duels voor Viborg FF, waarin hij eenmaal trefzeker was en zes keer een ploeggenoot in staat stelde om te scoren. In al die duels pakte hij slechts eenmaal een gele kaart. Bij een volgende stap in zijn loopbaan is hij logischerwijs wel op zoek naar minuten.

“Het is een geweldige stap als er een sportief plan is,” zegt Gaaei dan ook. “Ik ben vooral geïnteresseerd in speeltijd. Het is wel Ajax… Ik heb hoge ambities en ik geloof dat ik er goed genoeg voor ben. Je ontdekt het echter pas echt als je er eenmaal zit. Ik vertrouw genoeg op mezelf en mijn kwaliteiten om mezelf bij Ajax te zien. Het zou een van de grootste dingen zijn die ik ooit heb meegemaakt.”

Gaaei heeft bij Viborg FF nog een contract tot 30 juni 2026.

Aanbevolen
Mislintat legt bij Ajax steeds meer stukjes van transferpuzzel

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >