Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lucca keert terug naar Italië en kan geluk bij Udinese beproeven

Lorenzo Lucca zien we niet meer terug in het shirt van Ajax. Dat was al een poosje duidelijk. De door Pisa SC aan Ajax verhuurde spits tekent volgens verschillende Italiaanse media spoedig bij Udinese.

20 juni 2023 - 10:02
Lucca 1200
Lucca kon zijn stempel niet drukken in Amsterdam. © De Brouwer

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat liet tijdens zijn eerste gesprek met de Nederlandse sportmedia al weten dat Lucca klaar was bij Ajax. Tussen neus en lippen door zei hij dat in een simpel bijzinnetje. Niemand van de schrijvende media sloeg er verder op aan. Het werd aangenomen als een vanzelfsprekendheid.

De boomlange Lucca werd in de transferzomer in aanloop naar seizoen 2022/2023 gehaald als stormram. Toch liet toenmalig trainer Alfred Schreuder destijds optekenen dat Lucca mogelijk zelfs basismateriaal was. Dat hij wellicht meer was dan louter een aanvaller om te brengen als er iets moest worden geforceerd. Daarvan was echter geen enkele sprake.

Aanbevolen
Timber kan naar Arsenal als Engelsen eruit komen met Ajax

Lucca schreef uiteindelijk zestien duels als aanvaller in het eerste elftal van Ajax in zijn logboek. Vijftien keer als invaller trouwens. Hij was in die 236 minuten twee keer trefzeker. Hij werd steevast gebruikt als de nood hoog was. Indruk maken deed hij amper, al werd hij ook niet altijd goed gebruikt. Voorzetten op kniehoogte, en zo. Dat helpt allemaal niet.

We zagen Lucca vooral in actie bij Jong Ajax. In de Keuken Kampioen Divisie scoorde hij zes keer in veertien wedstrijden. Ajax bedong een optie tot koop van tien miljoen euro bij Pisa, maar deze ging al rap de prullenbak in. De spits keert terug naar zijn thuisland, waar Udinese als volgende uitdaging wacht. Wederom is sprake van een huurtransfer. We zijn benieuwd wat Lucca in de Serie A kan klaarspelen.

Aanbevolen
Gaaei kneep even in zijn arm toen hij hoorde over interesse Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >