Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar blij met contractverlenging: ‘Sta voor groot deel op eigen benen’

Er komt bij Ajax steeds meer vastigheid op technisch gebied. Het contract van technisch manager Klaas Jan Huntelaar is verlengd tot de zomer van 2027.

01 juni 2023 - 10:55
Huntelaarverlenging800
Huntelaar richt zich op de doorstroom van jeugdspelers. © Pro Shots

Waar Sven Mislintat als directeur voetbalzaken verantwoordelijk is voor de samenstelling van het eerste elftal, daar richt Huntelaar zich met name op de compositie van Jong Ajax en de jeugdopleiding. Een zeker niet onbelangrijke taak. Het liefst zien we immers zoveel mogelijk pareltjes uit eigen keuken doorstromen.

Huntelaar maakt sinds maart vorig jaar onderdeel uit van het technisch management. In het afgelopen seizoen was hij de rechterhand van Gerry Hamstra. Laatstgenoemde is inmiddels bij Ajax vertrokken. Na een massale leegloop in de zomer, bleken de nieuwe aanwinsten niet allemaal voltreffers. Dat werd onder meer Hamstra aangerekend. In Huntelaar spreekt de club zijn vertrouwen uit.

Aanbevolen
Ajax gaat niet verder met Heitinga als hoofdtrainer

De voormalig topspits is zelf ook blij met zijn contractverlenging. “In deze rol sta ik voor een groot deel op eigen benen, maar ik ga ook veel samenwerken, bijvoorbeeld met de scouting en natuurlijk met Sven,” aldus Huntelaar op het digitale huis van Ajax. “Het totale plaatje is belangrijk voor mijn ontwikkeling. Daarover hebben we intern goede gesprekken gevoerd voordat we de beslissing namen om te verlengen.”

Mislintat is enthousiast over Huntelaar. “We zijn blij dat Klaas Jan zijn contract heeft verlengd. Met zijn rol als technisch manager in algemene zin en met name bij Jong Ajax kan hij zich verder ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax. Ik kijk uit naar een lange en goede samenwerking met hem.”

Aanbevolen
Eringa: ‘Belangrijk dat iemand met Ajaxachtergrond in directie zit’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >