Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Tadic licht vertrek bij ‘zijn grote liefde’ toe

Het liefst hadden we Dusan Tadic tot in de lengte der dagen zien rondlopen bij Ajax, maar helaas komt aan al het goede een eind. De Serviër vertrekt per direct uit Amsterdam. Door de voordeur, dat wel. Bij het eigen clubkanaal geeft hij tekst en uitleg.

15 juli 2023 - 09:16
Reactietadicweg800
Tadic heeft een andere visie op het ‘nieuwe Ajax’. © Pro Shots

De ontwikkelingen rondom de 34-jarige aanvaller kwamen vrijdag in een stroomversnelling, met een flitsvertek als resultaat. Het werd een razendsnelle scheiding die we niet direct hadden zien aankomen. Ajax heeft het contract van Tadic – dat nog liep tot en met 30 juni 2024 – ontbonden. Een verzoek dat van de Serviër afkomstig was. 

“Ik heb er lang over nagedacht en ben direct naar Sven Mislintat gegaan om erover te praten,” aldus Tadic tegenover Ajax TV. “Ik heb hem verteld hoe ik erover dacht en dat ik overwoog de club te verlaten. Er start een nieuw project met nieuwe spelers en een nieuwe staf. Ik heb daar een andere visie in. Ik heb niet zoveel jaren meer over als speler om echt iets nieuws op te bouwen. Voor beide partijen is dit het beste.” 

Het verzoek kwam bij Ajax als een verrassing, maar de club respecteerde de argumenten van Tadic om vroegtijdig te vertrekken. “Ik wil de club bedanken voor het begrip dat zij tonen voor mijn gevoel. Ik voelde me extra verantwoordelijk als aanvoerder. Ik wil gewoon eerlijk zijn. Ik denk dat het beter is voor mij om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Voor Ajax is het goed om met nieuwe mensen aan een nieuw project te beginnen.”

Het doet pijn om Tadic zien te vertrekken, al is het gelukkig niet met slaande deuren. We vergeten zijn periode in Amsterdam in ieder geval nooit. Hij liet zich in de afgelopen jaren vooral zien als een voorbeeldprof. In 241 duels in het wit-rood-wit scoorde hij liefst 105 keer en was hij goed voor 112 assists. Statistieken waar we een diepe buiging voor kunnen maken.

Aanbevolen
Mislintat: ‘De realiteit is dat we opnieuw moeten opbouwen’

Als Tadic wordt gevraagd naar welk gevoel overheerst, dan noemt hij trots. “Toen ik naar Ajax kwam, zat de club zich in een moeilijke situatie. Het is heel speciaal wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Daar ben ik trots op. Trots op ons allemaal, op iedereen die bij Ajax betrokken was. Hoe we een mooi project hebben gerealiseerd met onze geweldige supporters. We hebben de club teruggebracht op het niveau waar het hoort.” 

“Je wil altijd voor je droomclub spelen,” vervolgt hij. “Ik heb mijn dromen waar kunnen maken. Ik heb vele successen gekend met mijn grote liefde. Dat is zo bijzonder. Het is niet in woorden te omschrijven. Je moet het voelen. Ik heb hier vijf schitterende jaren gehad. Het was een eer om het shirt van deze geweldige club te mogen dragen.” 

Tot slot richt Tadic zich tot de Ajaxsupporters, met wie hij een speciale band had. “Ik wil alle supporters bedanken dat ze vanaf het begin van me hebben gehouden. Bedankt voor het juichen, voor het scanderen van mijn naam. Voor het aanmoedigen van mij en mijn teamgenoten. Elke dag, elke wedstrijd. Zonder jullie steun kunnen we niet succesvol zijn. Het zijn de beste fans die ik ooit heb gehad. Ze zitten voor altijd in m’n hart. Ik zal het nooit vergeten.”

Waar de toekomst van Tadic ook ligt, hij belooft op termijn terug te keren naar zijn grote liefde. “Dit is geen vaarwel. Op een dag kom ik terug bij Ajax. In welke rol? Dat gaan we zien, maar waarschijnlijk als een coach. Dat is een belofte.”

Aanbevolen
Tadic had na zijn carrière de nieuwe Litmanen moeten worden

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >