Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat: ‘De realiteit is dat we opnieuw moeten opbouwen’

Bij Ajax hadden ze het vertrek van Dusan Tadic niet zien aankomen. Toch respecteerde de club het verzoek van de Serviër om zijn contract te laten ontbinden. Sven Mislintat weet dat het lastig wordt de aanvaller te vervangen, terwijl hij ook op zoek moet naar andere versterkingen.

15 juli 2023 - 10:35
Mislintattadic800
Mislintat heeft begrip voor de keuze van Tadic. © AFC Ajax

“Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat Dusan een verzoek had om in onderling overleg zijn contract te ontbinden,” zo reageert Mislintat voor de camera van het eigen clubkanaal. “Dat hadden we op voorhand niet verwacht. De argumenten die hij gaf – en die zijn aan hem om te vertellen – waren rationeel. We respecteren ze, zeker gezien de carrière die hij bij Ajax heeft gehad.”

Tadic gaf zelf aan een andere visie te hebben op het nieuwe project waaraan Ajax begint. Daarnaast heeft hij als speler niet zoveel jaar meer over om iets nieuws op te bouwen. Mislintat heeft daar begrip voor. “Het is niet zo dat hij al een andere club heeft, maar hij vroeg zich af of hij nog wel onderdeel wil zijn van een nieuw project.”

“De realiteit is dat we opnieuw moeten opbouwen sinds de succesvolle Champions Leaguecampagne onder Erik ten Hag,” vervolgt de directeur voetbalzaken. “We zijn een volledig elftal kwijtgeraakt. Het kost leiders veel energie om opnieuw ergens onderdeel van te zijn. Gezien zijn leeftijd, is dit een verzoek dat ik begrijp.”

Met het vertrek van Tadic verliest Ajax niet alleen zijn aanvoerder, maar ook een speler die op het veld belangrijk was. “Het is lastig op twee manieren. We raken een persoonlijkheid kwijt die belangrijk was in de kleedkamer, maar ook een doelpuntenmaker en iemand die veel assists gaf. Alle jaren was hij onderdeel van het succes. Hij gaat nu weg, dus dat is niet prettig. Maar Dusan verdient het respect dat we hem geven.”

Aanbevolen
Trotse Tadic licht vertrek bij ‘zijn grote liefde’ toe

Ajax moet dus de transfermarkt op, niet alleen om het vertrek van de Serviër op te vangen. “We proberen sowieso een aanvaller te halen nu Tadic ons heeft verlaten. Het wordt moeilijk zijn doelpunten, assists en leiderschapskwaliteiten te vervangen, maar dat moeten we wel doen. Ook is de spitspositie dun bezet door het vertrek van Lorenzo Lucca.”

“Het is ook tijd om na te denken over een vervanger van Jurriën Timber. Dat is de absolute topprioriteit. Vorig seizoen hadden we al weinig rechtsbenige verdedigers. We hebben kwalitatief goede spelers voor ogen. Namen noem ik niet, omdat ik anders de markt beïnvloed en andere clubs wakker maak.”

We zijn benieuwd met welke voetballers Mislintat op de proppen komt. Er moeten sowieso eerst spelers worden verkocht voordat het geld kan worden geherinvesteerd. “Natuurlijk moeten we eerst budget genereren, om vervolgens het team te versterken. De situatie is zoals het is. We hebben geen Champions League-inkomsten. Normaal gezien calculeren we dit in, maar de resultaten van vorig seizoen hielpen niet mee.” 

Er gaat bij Ajax vast nog genoeg gebeuren de aankomende tijd, met zowel ingaande als uitgaande transfers. “Dit zijn dingen die we moeten managen tot in ieder geval het einde van de transferwindow, maar ons doel moet zijn om spelers eerder binnen te halen,” besluit Mislintat.

Aanbevolen
Timber nestelt zich stevig in toptien uitgaande transferknallers

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >