Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Tegen welke clubs debuteerden deze twintig spelers voor Ajax?

We hebben – vinden we zelf – weer een leuke quiz voor je gemaakt. Een serieus moeilijke bovendien, dus ga er maar eens goed voor zitten. Het onderwerp? Debutanten, debutanten en nog eens debutanten!

18 juli 2023 - 09:03
Beek 1200
Stiekem missen we Donny wel een beetje. © Pro Shots

Of onderstaande quiz lastig is? Oh jazeker, reken maar! Zo denk je misschien dat Jaïro Riedewald officieel debuteerde in de eredivisie tegen Roda JC. Logisch, want als late invaller scoorde hij toen tweemaal. Hij debuteerde echter drie dagen eerder in het KNVB-bekertoernooi. Maar tegen welke club…?

Tja, dat zijn zo van die vraagstukken. De ene speler maakt zijn eerste officiële minuten tegen een amateurclub, terwijl de ander dat meteen doet in een Europees toernooi. Donny van de Beek kan daarover meepraten. Als je goed kijkt naar bovenstaande foto, dan weet je ook vast wel weer de wedstrijd waar hij voor het eerst mocht aantreden in het shirt van Ajax.

In de lijst hieronder zie je twintig door Ajax opgeleide spelers die hun officiële debuut maakten in het eerste elftal. De competitie waarin dat gebeurde, staat er als hint bij. Wat nog ontbreekt, zijn de clubnamen. Die mag jij invullen. Daarvoor heb je tien minuten de tijd. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >