Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ophef rond Tadic roept vooral veel vragen op

De wegen van Ajax en Dusan Tadic lijken op zeer korte termijn te scheiden. De 34-jarige aanvaller verscheen de afgelopen twee dagen niet op het trainingsveld. Donderdag zat hij bovendien rond de tafel met Sven Mislintat om te spreken over een contractontbinding.

14 juli 2023 - 10:11
Tadic Plaatje 1200
Heeft Tadic zijn laatste duel voor Ajax gespeeld? © Pro Shots

Tadic was donderdag al de meest besproken man onder de Ajaxenclave. Op sociale media doken foto’s op van de Serviër, die samen met zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic op De Toekomst arriveerde. De aanvoerder van onze club verscheen vervolgens niet op het trainingsveld, maar zat aan tafel bij Mislintat.

De inhoud van dat gesprek bleef eerst nog geheim, maar Voetbal International weet nu te melden dat een contractontbinding het gespreksonderwerp was. Dat doet pijn, want Tadic is een van de weinige spelers bij wie de clubliefde oprecht voelt. In zijn contract is al opgenomen dat hij na zijn actieve carrière in een andere rol aan de club verbonden zou blijven. Gaat die deal nu de prullenbak in?

Het is een nog onbeantwoorde vraag. Net zoals we graag willen weten wat Tadic naar de uitgang drijft. Ligt er simpelweg een veel betere aanbieding voor hem klaar bij het Turkse Besiktas? Is hem duidelijk gemaakt dat zijn perspectief bij Ajax voor het komende seizoen minder is? Is hij ontevreden over het transferbeleid en acht hij de huidige selectie kwalitatief niet sterk genoeg? Of is het wellicht een combinatie van dit alles?

Aanbevolen
Tadic had na zijn carrière de nieuwe Litmanen moeten worden

Er volgen ongetwijfeld snel antwoorden, maar de manier waarop het aanstaande afscheid van Tadic naderbij komt, voelt niet goed. De man die in 2018 overkwam van Southampton groeide in Amsterdam immers uit tot een icoon. In 241 duels scoorde hij liefst 105 keer en was hij goed voor 112 assists.

Ongekend knappe cijfers. En zelfs in een minder seizoen – zoals het afgelopen jaar – was Tadic volgens de statistieken nog altijd de meest waardevolle speler van de eredivisie. In 2019, 2021 en 2022 werd hij kampioen met Ajax. De manier waarop hij schitterde in Estadio Santiago Bernabéu, blijft onvergetelijk. Tadic is een absolute winnaar en dat past simpelweg uitstekend bij onze club. 

Dat hij momenteel niet mee traint, past dan weer niet. En waarom contractontbinding? Als een andere club Tadic wil oppikken, kan er toch ook een transfersom voor worden neergelegd? Vragen, vragen, vragen.

Liever nog zien we Tadic tot in de lengte der dagen rondlopen op De Toekomst en in de Johan Cruijff Arena. Eerst nog als speler en daarna in een fraaie andere rol. Maar als het dan toch tot een afscheid komt, dan toch het liefst via de voordeur. Wordt spoedig vervolgd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >