Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook keepersbestand wordt plots vraagstuk bij Ajax

De plek onder de lat leek lange tijd de enige positie in de Ajaxselectie die volledig was voorzien. Twee weken voor de start van het nieuwe eredivisieseizoen komt er juist op dat vlak beweging in de markt.

31 juli 2023 - 11:29
Gorter Training 1200
Wat wordt de rol van Gorter? © AFC Ajax

Ajax zou een lijntje hebben uitgegooid naar Nick Olij. De 27-jarige doelman van Sparta is een bekende van Maurice Steijn en kan het keepersbestand in Amsterdam versterken. Dat nieuws lezen we in De Telegraaf. Het Algemeen Dagblad voegt daaraan toe dat ook Eintracht Frankfurtkeeper Diant Ramaj is gepolst. Waar komt die plotselinge beweging vandaan?

Dat heeft meerdere oorzaken. Allereerst staat Remko Pasveer minimaal twee maanden aan de kant. De 39-jarige goalie brak tijdens de training twee middenhandsbeentjes en is daardoor voorlopig niet inzetbaar. Tegelijkertijd is de vraag welke rol de technische staf ziet weggelegd voor Jay Gorter. Steijn is enthousiast over de 23-jarige doelman, maar moet hij op die leeftijd geen meters maken?

“Jay is echt een fantastische keeper. Zoveel kwaliteit zag ik nog niet vaak bij een jonge doelman. We moeten nu kijken hoe hij zich het beste kan ontwikkelen,” liet Steijn optekenen tijdens het trainingskamp in Herzogenaurach. “Heeft hij er iets aan in het KNVB-bekertoernooi te keepen en misschien een paar potjes als Rulli geblesseerd is? Of is het beter hem 34 duels op huurbasis in de eredivisie vlieguren te laten maken, zodat hij volgend seizoen helemaal klaar is om de concurrentie aan te gaan?”

Aanbevolen
Rulli eerste doelman, maar Steijn vindt Gorter ‘ook echt fantastisch’

Het is een vraag die snel moet worden beantwoord. Bij een eventuele verhuur van Gorter en het tijdelijk wegvallen van Pasveer komt Ajax plots krap in zijn keepers te zitten. Daarbij helpen de geruchten rond Gerónimo Rulli en een terugkeer naar Villarreal CF niet mee. Als de Argentijn daadwerkelijk een vertrekwens heeft, krijgt Sven Mislintat er een hoofdpijndossier bij.

Steijn, die in Duitsland bevestigde dat Rulli zijn eerste doelman is, verwacht niet dat de goalie Ajax deze zomer alweer verlaat. “Ik heb een heel goed gesprek gehad met Rulli. Daar kwam uit dat hij het naar zijn zin heeft. Hij hoopt ook dat er snel versterkingen komen, maar gaf op geen enkele wijze aan weg te willen.”

Feit is wel dat de vlag er op keepersgebied plots heel anders bij hangt dan enkele weken geleden. Sowieso is het geen overbodige luxe om een tweede doelman te hebben die volwaardig de strijd kan aangaan met Rulli. De Argentijn zat er tijdens het oefenduel met FC Augsburg (3-1) op z’n zachtst gezegd niet lekker in. Gezonde concurrentie kan geen kwaad. En dan hebben we het nog niet gehad over mogelijke blessures.

Olij zou nu dus op de radar van Ajax zijn verschenen. Een doelman waar Steijn eerder bij NAC en Sparta succesvol mee samenwerkte. Hij heeft bijna driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan. Volgens De Telegraaf moet hij ongeveer drie miljoen euro kosten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Aanbevolen
Steijn: ‘De conclusie is dat we nu te weinig kwaliteit hebben’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >