Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn: ‘De conclusie is dat we nu te weinig kwaliteit hebben’

Maurice Steijn zag hoe zijn Ajax het oefenduel met FC Augsburg met 3-1 verloor. De trainer is van mening dat zijn ploeg alle tegentreffers zomaar weggaf. Dat baart hem zorgen. ‘Het heeft met kwaliteit te maken’.

29 juli 2023 - 17:48
Steijn 1200 (4)
Steijn spreekt duidelijke taal. © Pro Shots

In de catacomben van de WWK Arena stond Steijn Ajax Life en overige schrijvende media op kalme wijze te woord. Wederom klonk de trainer realistisch en eerlijk. “Deze uitslag is teleurstellend. We creëerden veel meer kansen en hadden ook veel meer balbezit. Maar je geeft zomaar drie doelpunten weg. Uit het niks! Dat baart me wel zorgen. Dat kan ik niet ontkennen.”

“Ik ben over sommige dingen wel tevreden, zeker na zo’n zwaar trainingskamp,” poogde Steijn lichtpuntjes te benoemen. “Maar je kunt niet op deze wijze een drietal doelpunten weggeven. Dat doen we echt zelf. Dat was niet omdat Augsburg nou zoveel beter was. Natuurlijk moeten we beter. Dat weten we. We hebben nog twee weken voor Heracles-thuis. We moeten gas geven. Dat is wat het is.”

Het missen van kansen heeft ook te maken met kwaliteit. Brian Brobbey miste oog in oog met de doelman en Francisco Conceição deed dat ook. Wel kon Steijn genieten van de wijze waarop de kleine Portugees de kans voor zichzelf creëerde. Na goed afjagen, veroverde hij de bal. De afronding was echter niet goed. “Hij zette op een wijze druk, die we hebben geoefend de afgelopen week. Dat was goed.”

Aanbevolen
Ajax sluit Duitse trip af met nederlaag tegen Augsburg en dit valt op

“De conclusie is dat we nu te weinig kwaliteit hebben,” beaamde Steijn desgevraagd. “Er moet kwaliteit bij. Daar sprak ik vrijdagavond nog met Sven Mislintat over. Daarbij is de zorg uitgesproken dat we er echt spelers bij moeten hebben. Je kunt zo hard trainen en duidelijk spelen als je wilt, maar je ziet ook de kwetsbaarheden. Dat heeft simpelweg met kwaliteit te maken. Ik hoor ook wat de spelers daarover zeggen,” doelde Steijn op de woorden van Steven Berghuis bij AT5. “Ik snap hun zorgen ook. Die spreken ze ook bij mij uit.”

Toch houdt Steijn vertrouwen in de komst van nieuwe voetballers. “Ik weet met welke spelers we bezig zijn. Als het lukt die aan te trekken, dan worden we echt structureel beter. Ik wil ze er ook het liefst zo snel mogelijk bij hebben en ze in het vliegtuig duwen. Het is ook Ajaxonwaardig als je ziet hoe we de laatste tien minuten tegen Augsburg spelen, met Benjamin Tahirovic centraal achterin en je linksback als rechtsback. Jorrel Hato deed het goed, maar ook hij wordt nog beter als hij met kwaliteit naast hem speelt.”

Tot slot kon de rol van Gerónimo Rulli niet onbesproken blijven. “Hij weet zelf dat hij er bij alle drie de doelpunten niet goed uitziet. Is het druk? Is het onrustig worden van hetgeen voor je staat? Ik zoek het in een combinatie van dingen. De eerste keeper van Ajax en de Argentijnse nationale ploeg mag deze fouten niet maken.”

Aanbevolen
Steijn wil niet voor opties drie en vier op transfermarkt gaan

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >