Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Muiterij

We willen als Ajacieden allemaal hetzelfde: toptransfers en de selectie zo snel mogelijk weer op peil zien. Maar is dit wel reëel?

13 juli 2023 - 20:25
Blog 1200
Van muiterij wordt niemand beter. © De Brouwer

Na de succesvolle jaren – afgelopen seizoen buiten beschouwing gelaten – zijn we ook niet anders gewend. Sportief ging het goed. Bovendien wilden de grootste talenten ter wereld naar Amsterdam komen. Door de topjaren in de Champions League kon dit ook.

Vorig jaar werd immens veel geld over de balk gegooid. Daarnaast zet het missen van de broodnodige Champions League-inkomsten de financiële huishouding behoorlijk onder druk. Onze penningmeester houdt de hand op de knip en weigert financiële risico’s te nemen. Althans, als we de media moeten geloven.

Daarnaast moet directeur voetbalzaken Sven Mislintat natuurlijk opschieten met de juiste aankopen, ondanks dat hij zit opgescheept met een salarishuishouding van jewelste. Dat is natuurlijk een enorme uitdaging. Zeker met een selectie waar heel veel geld in is gestoken, maar die qua niveau tegenvalt. Vooral nu we ons nog moeten kwalificeren voor de Europa League, vis je als ‘chef aankopen’ toch echt in een andere vijver...

Uiteindelijk wordt volgend jaar mei het moment waarop we écht een oordeel kunnen vellen.

Uiteraard begint het seizoen ook al snel. En ja, er mag wel wat bij. Maar voorlopig zijn Edson Álvarez en Mohammed Kudus nog aan boord. Bovendien willen de gewenste aankopen misschien wel afwachten op een kans bij hun huidige club.

We gaan het allemaal zien. Uiteraard liever vandaag dan morgen. Maar dit Ajax is in opbouw. Dat is voor sommige Ajacieden wellicht een nieuwe ervaring. Uit eigen ervaring durf ik te zeggen dat er altijd talenten uit de jeugdopleiding komen bovendrijven. Talenten die ons als supporters weer trots maken op onze club.

Laten we ons als supporters dus vooral niet leiden door media die de boel even willen opschudden. Uiteindelijk wordt volgend jaar mei het moment waarop we écht een oordeel kunnen vellen. Dat we weten of de huidige directie, de technische staf en de spelers tekortkwamen. Of juist dat ze ons in positieve zin wisten te verrassen.

Eén ding is zeker: van ‘muiterij’ van ons als supporters óf van spelers wordt de club zeker niet beter.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >