Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet na bod van Fulham beslissen wat het wil met Bassey

Wat te doen met Calvin Bassey (23)? Dat is de vraag die deze dagen door Ajax van antwoord moet worden voorzien. Ondanks een moeizaam debuutjaar in Amsterdam, ziet Fulham FC zeker potentie in de fysiek sterke verdediger.

19 juli 2023 - 13:28
Bassey 1200 (1)
Waar ligt de voetbaltoekomst van Bassey? © De Brouwer

Ditmaal heeft het Engelse Fulham een bod op Bassey neergelegd bij Ajax. Volgens The Athletic zou het gaan om een transfersom van zeventien miljoen euro. Ajax kocht Bassey vorige transferzomer nog voor 23 miljoen euro van Rangers FC. Als het aan veel supporters ligt, gaat er een mooie strik om Bassey. Of Ajax er ook zo over denkt? Dat is maar zeer de vraag.

Puur verdedigen, kan Bassey wel. Fysiek ijzersterk, razendsnel en een enorme drive. Een een-tegen-een-duel win je niet snel van hem. We begrijpen prima dat bepaalde clubs in Engeland nog altijd veel in hem zien. Ook zou het ons niet verbazen als hij zich prima weet staande te houden bij een club waar het meer op ‘lange halen, snel thuis’ aankomt.

De international van Nigeria debuteerde op zijn twintigste in het eerste van Rangers, maar genoot zijn opleiding bij Leicester City. Dat maakt de verdediger overigens een zogeheten homegrown player, bij uitstek interessant voor Premier Leagueclubs.

Aanbevolen
Steijn hoopt op vier of vijf spelers die leiding nemen in het veld

Bij Ajax wordt echter veel meer gevraagd van een centrale verdediger. Meer dan louter je man uitschakelen. Je moet ook een goede inspeelpass hebben, kunnen opbouwen en comfortabel zijn aan de bal. Juist aan de bal is Bassey een zwakke broeder, die niet goed in het spel van Ajax past. Maar zeiden we dat na één seizoen ook niet over Edson Álvarez? Wellicht dat Bassey op voetballend vlak ook zo’n ontwikkeling kan doormaken. En wat als hij beter wordt geholpen door de ploeggenoten om hem heen?

Feit is ook dat Ajax momenteel – zeker na het vertrek van Jurriën Timber – krap zit in de verdedigers. Een vervanger voor Timber is nog niet gehaald en het is totaal onzeker of Jorge Sánchez, Owen Wijndal, Anass Salah-Eddine en Devyne Rensch het gewenste niveau gaan aantikken. Jorrel Hato is het grote talent, waar we veel van verwachten. Maar je mag er ook niet alles van verwachten. Van Ahmetcan Kaplan hebben we simpelweg nog niet genoeg gezien.

Ajax moet een belangrijke afweging maken. Wil het Bassey überhaupt kwijt in deze fase, gezien de dunne spoeling achterin? Ziet Steijn Bassey wellicht nog altijd als een speler die zich in Amsterdam verder kan ontwikkelen? Niet onbelangrijk: wat wil Bassey zelf? Aast hij wellicht op revanche in de Johan Cruijff Arena, zoals het Algemeen Dagblad stelt? En als alle partijen toch een vertrek willen, kiest Ajax er dan voor om een klein verlies op Bassey te pakken? Of wil de club minimaal break-even spelen?

Vragen, vragen, vragen.

Aanbevolen
Uit het oog...?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >