Fotoverslag

Wisselende emoties in uitvak na puntenverlies Ajax bij NEC

De eerste wedstrijd van 2023 leverde gemengde gevoelens op. We zagen bij vlagen best een fris Ajax, maar de energie ebde na rust ook vrij snel weg. In ons fotoverslag zie je dat we zin hadden in NEC-uit, maar dat het eindresultaat (1-1) toch weer chagrijnig maakt.

Door Jordy Haak
09 januari 2023 - 11:07
Hoofdplaat Necaja 1200
Wéér geen winst voor Ajax... © De Brouwer

De winterstop duurde door het WK in Qatar bijna twee maanden, waardoor de dramatische reeks wedstrijden uit november extra lang in het geheugen bleef zitten. De missie in Nijmegen was dan ook om dat negatieve segment te doorbreken.

Een griepgolf en blessures zorgden ervoor dat de onder vuur liggende Alfred Schreuder op bezoek bij NEC moest puzzelen met zijn opstelling. De bank was bovendien voornamelijk gevuld met jeugdspelers. Dat had overigens niet direct invloed op het spel, want Ajax voetbalde best een lekkere eerste helft.

De in de basis debuterende Francisco Conceição liet zijn tegenstander meermaals zijn hakken zien en kon op best veel lof rekenen. Davy Klaassen toonde zich ook in het nieuwe jaar weer ‘Mister 1-0’, Dusan Tadic kon weer een assist bijschrijven en in defensief opzicht oogde het allemaal vrij solide.

Aanbevolen
Schreuder: ‘Conceição gaf wel zijn visitekaartje af’

Zuur was dan ook de tegengoal vlak na rust, uit een onterecht gegeven vrije trap. Het frivole spel uit de eerste helft zagen we vervolgens nog maar weinig terug. Ajax was vooral koortsachtig op zoek naar nog een doelpunt, maar veelal te gehaast en onnauwkeurig.

Wéér geen overwinning dus. Al vier eredivisiewedstrijden op rij is Ajax nu zonder zege. Dat leidde dan ook tot wisselende reacties in het uitvak. We zagen Ajacieden die hun cluppie een hart onder de riem wilden steken, maar ook aanhoudende ergernis richting de trainer.

Al die emoties zie je terug in ons fotoverslag. De kiekjes zijn geschoten door onze fotograaf De Brouwer. Klaar met plaatjes kijken? Dan kun je nog een stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.