Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber vindt het fijn naast ‘betrouwbare’ Álvarez te spelen

Jurriën Timber is blij dat hij in zijn honderdste officiële wedstrijd voor Ajax eindelijk weer een driepunter pakte (1-4), maar kijkt ook kritisch naar hoe de defensie in Kralingen voor de dag kwam.

29 januari 2023 - 18:36
Timberexcaja800
Timber kent Heitinga nog uit zijn tijd bij O19. © Pro Shots

“Toen ik vanochtend opstond, voelde ik een bepaalde trots,” zo reageert Timber op de vraag van Ajax Life hoe het voelt om bij de club van honderd te horen. “Het is mooi dat je dit hebt bereikt. Het is niet zomaar iets. Het gaat allemaal heel snel, dus het is zeker iets om bij stil te staan.”

Toch zal Timber in aanloop naar het uitduel met Excelsior niet veel met zijn mijlpaal bezig zijn geweest. Er speelden immers genoeg andere zaken rond de club. Hoe heeft hij de afgelopen dagen ervaren? “We zitten al een tijdje in een moeilijke periode. Dat was de afgelopen dagen niet anders. Dat de trainer werd ontslagen, was een nieuwe klap voor ons als club.”

Plots stond John Heitinga voor de ploeg. Een trainer die Timber nog kent uit zijn tijd bij Ajax onder 19. “Hij is een hele goede trainer. Ik heb grote stappen onder hem gemaakt. Ik weet wat ik aan hem heb. Ajax ook. Of ik een voorkeur heb voor een nieuwe trainer? Dat laat ik over aan de club. Voor mij is het belangrijk dat ik mijn ding doe op veld.”

Aanbevolen
Heitinga opende bespreking door plaatje van ranglijst te laten zien

En op het veld ging het lang niet altijd goed. Vrijwel elke keer dat Ajax de bal verloor, lag het compleet open. “Hoe dat komt, moeten we terugkijken. Het is zeker iets wat niet kan. We geven in de eerste helft veel te veel kansen weg. Op het moment dat we een fout maakten, lag het helemaal open. Je komt een paar keer goed weg.” 

Timber heeft dit seizoen nogal wat verschillende spelers naast hem gehad in het centrum. De laatste duels vormt hij een duo met Edson Álvarez. “We spelen lang samen, dus begrijpen elkaar goed. De communicatie gaat prima, maar we kunnen elkaar ook aanpakken als het moet. Hij is heel betrouwbaar. Het is fijn zo iemand naast je te hebben.”

“Uiteindelijk maakt het niet uit hoe je speelt, je moet gewoon winnen,” zo vervolgt Timber. “Wie er ook speelt, we hebben genoeg kwaliteit. Als ik eerlijk ben, hebben we geen brede selectie, maar voorin zijn er genoeg opties. Dan is het lastig voor een trainer om te kiezen wat de perfecte opstelling is.”

Ondanks dat Ajax de laatste weken een karrenvracht aan punten verspeelde, mag het toch stiekem naar boven kijken. De concurrentie is ook niet foutloos. Timber heeft daarom nog altijd vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “Zoals je ziet, hebben gelukkig niet alleen wij het moeilijk. Het is nu tijd om punten te pakken. Dan komen we vanzelf terug waar we horen.”

Aanbevolen
Tadic enthousiast over Heitinga als hoofdtrainer van Ajax

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >