Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor wist al hoe laat het was toen de trainer hem bij zich riep

Kenneth Taylor ontkwam niet aan de griepgolf die bij Ajax rondwaart. De twintigjarige middenvelder zou daarom tegen NEC en FC Den Bosch niet in de basis starten. Nadat zijn ploeggenoten bij bosjes omvielen, moest hij in beide duels alsnog aan de aftrap verschijnen.

Door Jordy Haak
12 januari 2023 - 08:34
Taylor 1200
Felicitaties voor Taylor na zijn goal. © Pro Shots

Zijn prestaties waren wisselend. Waar Taylor in Nijmegen nog twee dotten van kansen onbenut liet, schoot hij in de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch (0-2) wel raak. “Tegen NEC faalde ik twee keer, maar daar leer je van. Twee grote kansen missen, is klote. Het kostte ons misschien wel twee punten. Daarom moest ik er vandaag weer staan en het laten zien,” vertelt Taylor in de catacomben van stadion De Vliert.

Ajax verscheen daar met een flink uitgedunde selectie. Het griepvirus hield in de afgelopen dagen flink huis in de spelersgroep van Alfred Schreuder. “We hebben inderdaad heel veel zieken op dit moment. Als ik die gasten hoor, is het ook echt vervelend wat ze hebben,” vervolgt Taylor, die zelf vorige week als een van de eerste met klachten te maken kreeg.

“Ik was al een tijdje aan het hoesten, maar op een gegeven moment had ik echt drie dagen koorts,” vervolgt de middenvelder, die daarom tegen NEC op de bank zou beginnen. Hij had bij de trainer weliswaar aangegeven dat hij voldoende was hersteld om in actie te komen, maar Schreuder wilde geen risico nemen. Totdat ook Steven Bergwijn zich op de wedstrijddag afmeldde...

Aanbevolen
Rulli kijkt uit naar spelen in volle Johan Cruijff Arena

“Toen we ons zondag meldden op de club, wilde de trainer mij even spreken. Ik wist al dat Bergwijn ziek was, dus ik wist wat hij ging zeggen,” aldus Taylor, die drie dagen later in Den Bosch de eveneens weggevallen Edson Álvarez verving. “Vandaag riep de trainer mij opnieuw bij zich, dus ik wist al hoe laat het was,” vervolgt hij lachend.

Toch baart de grote hoeveelheid afwezigen zorgen. Hoe dat komt, durft Taylor ook niet te zeggen. Schreuder suggereerde dat het WK in Qatar wellicht een rol speelt. Veel internationals kampen met klachten. “Ik heb daar eigenlijk niet over nagedacht, maar het zou kunnen. Misschien heeft het met het warmteverschil of de airco’s daar te maken.”

De vraag is welke Ajacieden tijdig herstellen voor het belangrijke competitieduel met FC Twente. “Of we ons zorgen maken richting Twente? Ik weet wat ik heb gehad en hoe dat herstelde. Dus ik hoop dat enkele jongens donderdag weer op de training verschijnen en zaterdag kunnen spelen,” reageert Taylor enigszins cryptisch.

Hoewel hij in de tweede helft tegen NEC bijna door zijn hoeven zakte, voelt Taylor zich zelf inmiddels weer beter. Hij is blij met de zege op Den Bosch én zijn doelpunt. “Vandaag ging het om winnen en dat hebben we gedaan. Of het klopt dat ik zelf op twaalf goals mik? Ja, ik wil er in de eredivisie graag twaalf maken. Mijn bekertreffers tel ik niet mee. Hooguit als ik ze aan het einde net tekort kom,” besluit hij met een knipoog.

Aanbevolen
Schreuder ziet Conceição naar vaste basisplaats groeien

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >