Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Supporters laten zich luidkeels horen op chaotische Ajaxavond

Bijltjesdag bij Ajax. Een nieuw debacle tegen FC Volendam (1-1) leidde tot het ontslag van hoofdtrainer Alfred Schreuder en diens assistent Matthias Kaltenbach. Wat rest zijn de foto’s van een gitzwarte avond in de Johan Cruijff Arena.

Door Jordy Haak
27 januari 2023 - 09:46
Hoofdplaat Ajavol 1200
De boodschap van de supporters is duidelijk. © De Brouwer

Want dat was het in alle opzichten. Heel groot was onze zin vooraf al niet. Ajax speelt al weken onherkenbaar voetbal en presteerde het tegen Volendam voor de zevende keer op rij niet te winnen in de eredivisie. Een dieptepunt, waarmee een negatief clubrecord uit 1965 werd geëvenaard.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat we in minuut vijf volop witte zakdoekjes zagen op de tribune. Een vooraf afgekondigde actie, die later op de avond nog maar eens werd herhaald toen de ploeg van Schreuder op achterstand stond tegen Volendam.

Aanbevolen
Tadic schaamt zich diep: ‘Voel me verantwoordelijk voor ontslag trainer’

Mohammed Kudus tekende nog voor de gelijkmaker, maar het heilige vuur ontbrak volledig bij het huidige Ajax. Schreuder en Kaltenbach vonden hun Waterloo, maar ook de spelers zelf mogen eens goed in de spiegel kijken.

Wie na deze chaotische avond toch nog zin heeft, kan onderstaand de foto’s bekijken van het treffen met Volendam. De kiekjes zijn geschoten door onze fotograaf De Brouwer. Na het plaatjes kijken, kun je hier nog een proteststem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >