Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuders elf: welke Ajacieden moeten titelstrijd levend houden in klassieker?

De klassieker staat voor de deur. Voor velen dé wedstrijd van het jaar. Een goed resultaat tegen Feyenoord is noodzakelijk om de titelstrijd levend te houden. Welke dapp’re strijders stuur jij in De Kuip het veld op?

20 januari 2023 - 10:15
Training Voor Feyaja 1200
Hoe zet jij het defensief neer? © AFC Ajax

Tripjes naar Rotterdam zijn vaak beladen, maar zelden stond de klassieker zo onder hoogspanning als bij deze editie. Al vijf eredivisiewedstrijden op rij won de ploeg van Alfred Schreuder niet. Het is Ajaxonwaardig. Een goed resultaat is inmiddels bittere noodzaak, om de schaal niet in januari al ver uit het zicht te laten verdwijnen.

Toch moet er op bezoek bij Feyenoord weer flink worden gepuzzeld met de opstelling. Vooral in defensief opzicht, na de rode kaart voor Devyne Rensch in het duel met FC Twente (0-0). We zijn benieuwd hoe jij zijn absentie opvangt.

Aanbevolen
Hoop, wanhoop en klassieker-clichés

Kies je voor een achterhoede met Jorge Sánchez, Jurriën Timber, Calvin Bassey en Owen Wijndal? Geef je er de voorkeur aan om Edson Álvarez een linie terug te halen? Of gooi je wellicht een talent als Jorrel Hato voor de leeuwen? In Schreuders elf is de keuze aan jou.

Steven Berghuis was vorige week ziek, maar is tijdig fit voor de wedstrijd van zondag. Hij keert voor het eerst sinds zijn gevoelige transfer naar Ajax terug in een volle Kuip. Zet jij hem direct weer in de basiself of kies je toch voor een ander strijdplan?

Er zijn genoeg knopen door te hakken. Tijd om aan de slag te gaan. Open onze Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik daarna op het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Feyenoord en creëer een succesvol team.

Denk je een winnend elftal te hebben samengesteld? Mooi, dan is het zaak om jouw opstelling op socials te knallen, voorzien van #schreuderself. Eens zien wat je medesupporters er allemaal van vinden. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >